Home » Grand Slam » Roland Garros » Dimitrov: “Ik heb wat tijd weg van het tennis nodig”

Dimitrov: “Ik heb wat tijd weg van het tennis nodig”

Dimitrov: “Ik heb wat tijd weg van het tennis nodig”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De teleurstelling na zijn nederlaag op Roland Garros was groot voor Grigor Dimitrov (ATP-5). De verwachtingen voor zijn gravelseizoen werden niet ingelost en hij won zeven partijen maar verloor er vijf op het gemalen baksteen. 

De balans is niet positief voor de Bulgaar die sneuvelde in de derde ronde van Roland Garros tegen Fernando Verdasco (ATP-35). Dimitrov heeft een winst-verlies saldo van 18-11 in 2018 en zoekt al even naar zijn beste vorm.

“Ik verwachte echt beter te spelen op gravel dit jaar”, gaf Dimitrov toe. “Alle wedstrijden die ik speelde in Madrid, Rome, Parijs, al die partijen had ik alles om te winnen. Dus het absoluut mijn fout.”

Na zijn wedstrijd tegen Verdasco verklaarde hij dat hij een zich even wil terugtrekken om zich te bezinnen over zijn huidige niveau van tennis.

“Ik heb absoluut wat tijd nodig om mijn hele gravelseizoen te evalueren om eerlijk te zijn. Ik denk dat het de eerste prioriteit is voor mij om nu eventjes weg te zijn van het tennis en proberen wat wedstrijden te herbekijken. Zo wil ik verder evolueren, gewoon beter worden.”

“Elk jaar speel ik redelijk goed op gravel, maar nooit goed genoeg om een beter resultaat te bereiken hier in Parijs. Ik wil niet te hard op mezelf inhakken, want het is wat het is”, aldus een teleurgstelde Dimitrov.

“Je moet ergens een lijn durven trekken en naar het volgende hoofdstuk te gaan. In het tennis weet je dat op één week tijd alles anders kan zijn. Dat is zo in het verleden gebleken”.

 

koen

koen

Meer nieuws