Home » Grand Slam » Roland Garros » Dimitrov kruipt door het oog van de naald tegen Donaldson

Dimitrov kruipt door het oog van de naald tegen Donaldson

Grigor Dimitrov (ATP-5) heeft zich met de grootste moeite geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De jonge Amerikaan Jared Donaldson (ATP-57) kwam dichtbij een stunt.

Het nieuwe Court 18 kende een spannende wedstrijd tussen Dimitrov en Donaldson. Deze wedstrijd is ook interessant voor David Goffin (ATP-9) aangezien ze in hetzelfde kwart spelen als de Belg. De twee spelers legden elkaar gedurende 4 uur en 19 minuten het vuur aan de schenen.

De 21-jarige Amerikaan maakte indruk door zijn gedurfd en gevarieerd tennis. Het was een wedstrijd waarin beide spelers voor de shots gingen en dat vertaalde zich in een hoog aantal winners maar ook in een aanzienlijk aantal ongedwongen fouten.

De eerste manche was er een met wisselende kansen: zowel Donaldson als Dimitrov speelden een break voorsprong kwijt. In de tiebreak was Donaldson duidelijk de sterkste. In de tweede manche had Dimitrov genoeg aan één break om de set in zijn voordeel te beslechten. Hetzelfde verhaal in de derde manche waarin Donaldson in het tiende spelletje de enige maar cruciale break kon scoren.

Wankelend naar de finish

Vroeg in de vierde set faalde Donaldson tijdens zijn opslag en opnieuw besliste één enkele break wie met de set ging lopen. De partij vergde fysiek veel van de spelers en de Amerikaan liet zich behandelen aan zijn bovenbeen. Geen tiebreak in de beslissende set en bij een 7-7 stand ging Dimitrov op love door de opslag van zijn tegenstander.

Donaldson strompelde steeds meer en meer over het veld maar wie dacht dat het over en uit was voor hem kwam bedrogen uit. Hij nam verrassend de rebreak en bracht de wedstrijd weer in evenwicht. Dat bleek een laatste stuiptrekking te zijn want even later was het opnieuw raak voor de Bulgaar waarop hij eenvoudig uitserveerde. Dimitrov won de survival of the fittest met 6-7 (2), 6-4, 4-6, 6-4 en 10-8.

Achteraf kuste de Bulgaar zijn beide benen uit dankbaarheid dat ze het hebben uitgehouden. Hij verklaarde achteraf dat hij zich nog fris voelde en “nog twee uur verder had kunnen spelen”. We zullen echter nooit weten of deze bewering klopt.