Home » Grand Slam » Australian Open » Dimitrov stuurt Thiem huiswaarts, treft nu verrassende kwalificatiespeler

Dimitrov stuurt Thiem huiswaarts, treft nu verrassende kwalificatiespeler

Dimitrov stuurt Thiem huiswaarts, treft nu verrassende kwalificatiespeler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Grigor Dimitrov (ATP-21) heeft gestunt tegen Dominic Thiem (ATP-3) op de Australian Open. De Bulgaar speelt in de kwartfinale tegen verrassing Aslan Karatsev (ATP-114).

Dag zeven van de Australian Open zorgt voor de eerste grote verrassing bij de mannen. Nadat derde reekshoofd Thiem in de derde ronde nog een vijfsetter overleefde tegen publiekslieveling Nick Kyrgios (ATP-47), moet de Oostenrijker nu zijn koffers pakken.

In amper 2 uur en 1 minuut moest Thiem het onderspit delven tegen de Bulgaar Dimitrov. Thiem had duidelijk geen goede dag en maakte veel onnodige fouten, terwijl Dimitrov een solide partij speelde.

In de eerste twee sets kwam Thiem telkens op een 3-1-voorsprong maar keerde Dimitrov terug. De Bulgaar trok aan het langste eind in de eerste twee sets met telkens 6-4.

(lees verder onder de tweet)

In de derde set vernederde Dimitrov Thiem met 6-0. Hij was heel blij met zijn plekje bij de laatste acht in Melbourne: “Ik was heel gefocust op wat ik deed en op mijn plan voor de partij. Ik denk dat hij (Thiem n.v.d.r.) ook problemen had met iets. Hij is een ongelofelijke speler.”

(lees verder onder de tweet)

Thiem zocht niet naar excuses voor zijn nederlaag: “Ik ben geen machine. Soms zijn er nu eenmaal heel slechte dagen. Als je niet op honderd procent presteert hier, dan kunnen resultaten zoals vandaag voorvallen.”

(lees verder onder de tweet)

Dimitrov zal het in de kwartfinale opnemen tegen de 27-jarige Rus Karatsev. Karatsev overleefde eerst de kwalificaties en zette in zijn vierde ronde in vijf sets Felix Auger-Aliassime (ATP-19) opzij. De Rus verloor de eerste twee sets maar realiseerde een knappe comeback en won uiteindelijk na meer dan drie uur met 3-6, 1-6, 6-3, 6-3 en 6-4.

(lees verder onder de tweet)

Karatsev schrijft geschiedenis met zijn kwartfinale. Hij is de eerste man die op zijn grandslamdebuut de kwartfinale bereikt sinds Alex Radulescu op Wimbledon in 1996. Verder is Karatsev ook de eerste kwalificatiespeler in de kwartfinale van een Grand Slam sinds Bernard Tomic in 2011. “Het was een grote zege en emotioneel zwaar. Dit is een goed gevoel”, zei de Rus na zijn zege.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws