Home » Grand Slam » Thiem en Djokovic overleven vijfsetters op Australian Open

Thiem en Djokovic overleven vijfsetters op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dominic Thiem (ATP-3) en Novak Djokovic (ATP-1) hebben zich met veel moeite geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open (Australië, Grand Slam). Ze hadden beiden vijf sets nodig.

Thiem stond in de John Cain Arena tegenover publiekslieveling Nick Kyrgios (ATP-47). Op de voorlopig laatste avond met toeschouwers verwende de Australiër zijn fans, Kyrgios liet knap tennis zien en ging met 4-6 en 4-6 aan de leiding. De Oostenrijker hield echter het hoofd koel en deed de partij kantelen, Thiem won de laatste drie sets met 6-3, 6-4 en 6-4. De Oostenrijker moet nu aan de bak tegen Grigor Dimitrov (ATP-21).

(lees verder onder de tweet)

Geblesseerde Djokovic overleeft

Djokovic leek af te stevenen op een vrij makkelijke zege tegen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-32). De Serviër ging met 7-6 (1) en 6-4 aan de leiding, maar toen begon een blessure hem parten te spelen. Fritz profiteerde en won de volgende sets met 3-6 en 4-6. Halverwege de vierde sets moesten de aanwezig fans ook de Rod Laver Arena verlaten omwille van de nieuwe lockdown in Victoria. Djokovic vond nog de kracht om zich terug in de wedstrijd te knokken en won set vijf met 6-2.

Na een luide schreeuw na het matchpunt verklaarde Djokovic dat hij toch wat ongerust was over de rest van het toernooi: “Ik ben trots, maar ook een beetje ongerust. Ik weet niet wat er precies aan de hand is, misschien een scheurtje in mijn buikspieren. Er zit iets niet goed en dus weet ik niet of ik zondag tegen Milos Raonic (ATP-14) zal kunnen spelen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER