Home » Nieuws » Dingles en touchtennis: Nieuwe racketsporten en het verschil met tennis

Dingles en touchtennis: Nieuwe racketsporten en het verschil met tennis

Dingles en touchtennis: Nieuwe racketsporten en het verschil met tennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hoewel de laatste jaren padel erg populair is, zijn er ook andere racketsporten aan het opkomen waar je misschien nog niet van hebt gehoord. We zetten ze even op een rijtje.

Touchtennis

Laat ons beginnen met ‘touchtennis‘. Pickleball-koppel Martin en Tammy Emmrich, die onlangs Tennisplaza nog te woord stonden, leggen uit wat het is.

“Het is een sport met een zachte bal waarop je heel hard kan slaan. Het is een beetje zoals mini-tennis. Touchtennis is vooral actief in Europa, ik heb het nog nooit gezien in de States. Marcus Willis (ATP D-166) heeft dat onlangs nog gespeeld”, weet Martin.

(lees verder onder de video)

Dingles

Tammy vermeldt ook nog de sport Dingles. “Je staat met vier spelers op een dubbelveld en speelt elk een cross-rally tegen elkaar. Wanneer één van die twee rally’s gedaan is, roep je ‘Dingles!’ en gaat de andere rally verder zoals bij dubbelspel.” Tammy twijfelt of dit een officiële sport wordt, maar Martin weet dat je een UTR-ranking in Dingles kan hebben.

(lees verder onder de video)

Pickleball

Pickleball is een racketsport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert. Het wordt gespeeld op een kleinere baan dan tennis, meestal op een terrein dat ongeveer een derde van de grootte van een tennisbaan is. Het spel wordt gespeeld met een solide paddle en een plastic bal met gaten,

LEES OOK: Team Emmrich over hun leven als professionele pickleballers: “Ik sta met plezier op om te trainen, dat was als tennisser anders”

Padel

Padel wordt gespeeld op een rechthoekig veld, omringd door glazen of hoge wanden. Het is populair in veel landen, vooral in Spanje, maar wint ook aan populariteit in andere delen van de wereld.

Over het algemeen is padel toegankelijk voor mensen van verschillende leeftijden en niveaus vanwege de compactere velden en de gemakkelijkere technieken in vergelijking met tennis.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws