Home » Davis Cup » Dit is het speelschema van de Davis Cup-finale

Dit is het speelschema van de Davis Cup-finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Aankomend weekend is het zover: de finale van de Davis Cup tussen België en Frankrijk. David Goffin (ATP-7) zal voor België de spits afbijten tegen Lucas Pouille (ATP-18). 

Vrijdag zullen Goffin en Pouille de eerste wedstrijd van de Davis Cup-finale spelen. Het Belgische nummer één heeft in zijn carrière nog nooit kunnen winnen van de drie jaar jongere Fransman. Goffin is dan ook op zoek naar een eerste zege tegen Pouille, maar heeft de laatste weken laten zien dat hij kan afrekenen met zijn zwarte beesten.

“We zijn vrienden en ik ben er zeker van dat we na de wedstrijd nog steeds vrienden zullen zijn”, vertelde Goffin aan de pers.

“Ik kon Lucas nog nooit kloppen, dus ik ga op zoek moeten naar een oplossing om mijn beste tennis te spelen. Ik ben blij dat ik de eerste wedstrijd kan spelen. Ik sprak op voorhand met Steve en hij had liever dat ik zou starten zodat hij als tweede kon spelen. Het wordt niet makkelijk, twee jaar geleden speelde ik als eerste in de finale en ik was moe. Deze keer ga ik proberen iets meer relaxed te zijn om een zo goed mogelijke wedstrijd te spelen.”

De tweede wedstrijd op vrijdag is deze tussen Steve Darcis (ATP-76) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15). De twee hebben elkaar enkel ontmoet aan het begin van hun carrière. Tussen 2001 en 2002 speelden ze drie keer tegen elkaar. Darcis kon hiervan één keer winnen, de twee laatste partijen gingen naar de Fransman. Ruim 15 jaar later zijn deze voorgaande confrontaties echter niet meer van tel.

Kansen in het dubbelspel

Door de verrassende keuze van de Franse kapitein Yannick Noah, lijken de Belgen meer kans te maken in het dubbelspel op zaterdag. Ruben Bemelmans (ATP D-274) en Joris De Loore (ATP-343) hebben hun kwaliteiten in het verleden al laten zien en zijn het gewoon om met elkaar te spelen. Zij moeten het opnemen tegen Pierre-Hughes Herbert (ATP D-13) en Richard Gasquet (NG). Herbert moest afgelopen week nog forfait geven op de ATP Finals in het dubbelspel, maar lijkt nu toch klaar voor het duel.

Zondag worden de twee laatste wedstrijden gespeeld. Hierin zal Goffin het opnemen tegen Tsonga. De Fransman leidt in onderlinge ontmoetingen met 4-2 en was de sterkste eerder dit jaar in Rotterdam. De vijfde wedstrijd gaat tussen Darcis en Pouille, de eerste ontmoeting tussen beide spelers. Leuk weetje: Darcis verloor nog nooit de vijfde en beslissende wedstrijd.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS