Home » Grand Slam » Australian Open » Dit zijn de kwartfinales op Australian Open

Dit zijn de kwartfinales op Australian Open

Dit zijn de kwartfinales op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open (Australië, Grand Slam) nadert de eindfase. De kwartfinalisten bij de vrouwen en de mannen zijn bekend.

In het toernooi van de mannen vielen er tot nu toe nog niet veel grote verrassingen, behalve de exit van achtste reekshoofd Holger Rune (ATP-8) tegen de jonge Fransman Arthur Cazaux (ATP-122). Zevende reekshoofd Stefanos Tsitsipas moest in de vierde ronde in vier sets het onderspit delven tegen twaalfde reekshoofd Taylor Fritz (ATP-12).

De eerste zes reekshoofden bereikten bij de mannen allemaal de kwartfinales. Titelverdediger en topreekshoofd Novak Djokovic (ATP-1) had in zijn eerste twee rondes telkens vier sets nodig maar won daarna vlot zijn matchen. In de kwartfinale neemt de 36-jarige Serviër het op tegen de Amerikaan Fritz.

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

De winnaar van het duel Djokovic-Fritz zal het opnemen tegen vierde reekshoofd Jannik Sinner (ATP-4) of vijfde reekshoofd Andrey Rublev (ATP-5). Sinner verloor als enige kwartfinalist bij de mannen tot nu toe nog geen enkele set, terwijl Rublev twee keer een vijfsetter overleefde.

In de andere tabelhelft zal Carlos Alcaraz (ATP-2) het opnemen tegen Alexander Zverev (ATP-6). Alcaraz verloor slechts één set in zijn eerste vier matchen. Zverev ontsnapte in vijfsetters al twee keer aan de uitschakeling.

(lees verder onder de Instagrampost)

Tenslotte krijgen we een strijd tussen tweevoudig Australian Openfinalist Daniil Mevedev (ATP-3) en de Pool Hubert Hurkacz (ATP-9). De nummer drie ontsnapte in de tweede ronde aan een vroegtijdige exit. Hurkacz klopte Cazaux die eerder de scalp veroverde van Rune.

(lees verder onder de Instagrampost)

Bij de vrouwen is het een ander verhaal dan bij de mannen, met slechts vier reekshoofden in de kwartfinales. Topreekshoofd Iga Swiatek (WTA-1), derde reekshoofd Elena Rybakina (WTA-3) en vijfde reekshoofd Jessica Pegula (WTA-5) sneuvelden vroegtijdig in het toernooi.

In de bovenste tabelhelft blijft de 21-jarige Qinwen Zheng (WTA-15) als enige reekshoofd over. Twaalfde reekshoofd Zheng staat voor de tweede keer op rij in de kwartfinale van een Grand Slam en speelt nu tegen Anna Kalinskaya (WTA-75) die tevoren nooit verder geraakte dan de tweede ronde van een Grand Slam.

(lees verder onder de Instagrampost)

De meest verrassende kwartfinale is het duel tussen Dayana Yastremska (WTA-93) en de 19-jarige Linda Noskova (WTA-50) die nummer één Swiatek naar huis stuurde. Kwalificatiespeelster Yastremska uit Oekraïne stuntte tegen het zevende, achttiende en zevenentwintigste reekshoofd.

Tweede reekshoofd en titelverdedigster Aryna Sabalenka (WTA-2) is bezig aan een indrukwekkende reeks in Melbourne. Ze verloor in vier matchen slechts elf spelletjes en kruist in de kwartfinale de degens met het Tsjechische negende reekshoofd en ex-Roland Garroswinnares Barbora Krejcikova (WTA-11).

(lees verder onder de Instagrampost)

Vierde reekshoofd Coco Gauff (WTA-4) is na Sabalenka de tweede hoogst gerangschikte speelster in de kwartfinales bij de vrouwen. US Openwinnares Gauff verloor nog geen enkele set en moet het nu opnemen tegen Marta Kostyuk (WTA-37), de tweede Oekraïense speelster in de kwartfinales. Kostyuk ging in de tweede ronde in een slijtageslag voorbij Elise Mertens (WTA-28).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws