Maandag gaan de kwalificaties voor de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) van start in New York. Zes landgenoten proberen er via drie kwalificatierondes een plekje af te dwingen op de hoofdtabel.

Bij de mannen is David Goffin (ATP-15) zeker van een plaats op de hoofdtabel, net als Steve Darcis (ATP-186) die gebruik maakt van zijn beschermde ranking. Kimmer Coppejans (ATP-138) opent tegen de negentienjarige Amerikaan Sebastian Korda (ATP-295), zoon van ex-grandslamwinnaar Petr Korda. Ruben Bemelmans (ATP-181) ontmoet de Japanner Hiroki Moriya (ATP-213).

Bij de vrouwen staan Elise Mertens (WTA-26) en Alison Van Uytvanck (WTA-66) rechtstreeks op de hoofdtabel. Kirsten Flipkens (WTA-109) moet dit jaar kwalificaties spelen en start tegen de Roemeense Irina Bara (WTA-194). Ysaline Bonaventure (WTA-114) kijkt de Indiase Ankita Raina (WTA-194) in de ogen. Greet Minnen (WTA-120) ontmoet de Slovaakse Kristina Kucova (WTA-153) en Yanina Wickmayer (WTA-162) speelt tegen de Bulgaarse Elitsa Kostova (WTA-228).

Bonaventure, Coppejans en Minnen komen maandag in actie, de andere Belgen spelen pas dinsdag hun eerste partij.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.