Home » ATP » Djokovic blikt nog één keer terug op US Open: “Ik werk hard aan mezelf, maar kan niet beloven dat het mij nooit meer overkomt”

Djokovic blikt nog één keer terug op US Open: “Ik werk hard aan mezelf, maar kan niet beloven dat het mij nooit meer overkomt”

Djokovic blikt nog één keer terug op US Open: “Ik werk hard aan mezelf, maar kan niet beloven dat het mij nooit meer overkomt”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft nog één keer mea culpa geslagen over het incident op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam).

Djokovic werd op de US Open gediskwalificeerd in de vierde ronde nadat hij – onopzettelijk – met een bal een lijnrechter had geraakt. “Het was natuurlijk een schok om New York op zo’n manier te moeten verlaten”, blikt de Serviër terug. “Het was de eerste keer in mijn carrière dat zoiets gebeurde en het had misschien al eerder kunnen gebeuren en niet alleen bij mij.”

“Het was heel ongelukkig en natuurlijk had ik niet de intentie om haar te raken. De regels zijn de regels en ik heb mijn sanctie geaccepteerd. Ik heb na de wedstrijd gepolst bij de lijnrechter en ze vertelde me dat ze oké was. Het spijt me erg dat ik haar dit heb aangedaan, ze deed gewoon haar werk en verdiende dat niet.”

Ik zal niet snel vergeten wat er is gebeurd, wellicht zelfs nooit. Zoiets blijft je voor altijd bij, maar ik kijk wel vooruit nu. Ik ga door. Ik ben blij dat het toernooi van Rome (Italië, ATP Masters 1 000) zo snel na het incident komt, zo kan ik mezelf herprogrammeren.”

Ovoorspelbaar

Djokovic noemt wat er is gebeurd “onvoorspelbaar” en wijt het voorval ook aan zijn karakter. “Ik ben iemand die soms uitbarst op het terrein, dat heb ik altijd gehad. Ik werk hard aan het mentale en aan mijn emoties, even hard als aan mijn fysiek. Ik probeer de beste versie van mezelf te zijn zowel op als naast het terrein.”

“Op het terrein ben je wel altijd alleen. De intensiteit ligt hoog en je voelt heel wat druk en moet kunnen omgaan met dat alles. Soms gebeuren dan zulke zaken. Ik kan dan ook niet beloven of garanderen dat ik zoiets niet opnieuw zal doen in mijn leven. Ik weet dat niet, maar ik ga natuurlijk m’n best doen om het te voorkomen.”

Of Djokovic denkt dat dit incident hem voor de rest van zijn carrière zal achtervolgen? “Of de mensen dit als een smet op mijn carrière zullen zien? Ik weet het niet. De tijd zal het zeggen. Ik ben alleszins niet perfect.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws