Home » Geen categorie » Djokovic grijpt records met zesde zege in Miami

Djokovic grijpt records met zesde zege in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft voor de zesde keer de Miami Open ( $ 7 037 595) gewonnen, vorige week was hij ook al de beste in Indian Wells. In de finale versloeg hij Kei Nishikori (ATP-6) in twee sets.

Djokovic boekte in Miami zijn 28e eindoverwinning in een Masterstoernooi, hij heeft er ééntje meer dan Rafael Nadal die blijft steken op 27 titels. Ook zijn zesde titel in Miami betekent een record, dit moet hij echter delen met André Agassi die eveneens zes eindoverwinningen in Key Biscayne op zak heeft.

Djokovic zette in de halve finale David Goffin (ATP-13) opzij en stond voor de negende keer tegenover de Japanner Nishikori, die in 2014 voor het laatst kon winnen tegen de Serviër op de US Open. In de eerste set boog de nummer één van de wereld een vroege achterstand om in een 4-2 voorsprong. Hij won de eerste set met 6-3. Nishikori leek in de tweede set te sukkelen met een beenblessure en kon niet voluit gaan, het was opnieuw Djokovic die de tweede set pakte met 6-3.

Djokovic pakte in Miami zijn 63e titel, en realiseerde zo voor de vierde keer de “Sunshine Double”, door het toernooi van Indian Wells en Miami in het zelfde jaar te winnen. Het is zijn vierde titel dit seizoen. Op het gebied van prijzengeld passeerde hij ook Roger Federer, Djokovic heeft nu 98,2 miljoen dollar vergaard.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS