Home » Grand Slam » US Open » Djokovic hakt knoop door over deelname US Open

Djokovic hakt knoop door over deelname US Open

Djokovic hakt knoop door over deelname US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft op sociale media aangekondigd dat hij naar New York zal reizen voor de US Open en de Western & Southern Open (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000).

Na afzeggingen van verschillende toppers krijgt de US Open toch een opsteker. Het nummer één bij de mannen zal namelijk afreizen naar New York voor de Amerikaanse Grand Slam en de Western & Southern Open.

Djokovic maakte zijn beslissing wereldkundig via sociale media: “Ik ben blij dat ik kan bevestigen dat ik dit jaar zal deelnemen aan de Western & Southern Open en de US Open. Het was geen gemakkelijke beslissing om te nemen met de vele obstakels en uitdagingen maar het vooruitzicht om opnieuw competitie te kunnen spelen maakt me heel opgewonden.”

Op zijn website geeft de Serviër nog meer uitleg bij zijn beslissing: “Ik ben me ervan bewust dat het dit jaar heel anders zal zijn met de veiligheidsmaatregelen die ingevoerd zijn om de spelers en de inwoners van New York te beschermen.”

“Niettemin heb ik hard getraind met mijn team en is mijn lichaam in vorm. Ik ben dus klaar om me aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Ik heb alle controles ondergaan om zeker te zijn dat ik volledig hersteld ben en ben klaar om terug te keren op het veld, volledig toegewijd om mijn beste tennis te spelen.”

“Ik heb veel respect voor iedereen die tijd, moeite en energie steekt in de organisatie van de twee evenementen. Helaas voor de spelers en het tennis laat de huidige situatie niet iedereen toe om te reizen en te spelen. Ik hoop dat de situatie snel zal veranderen zodat we allemaal opnieuw kunnen doen wat we graag doen.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws