Home » ATP » Djokovic is terug, maar slaat geen mea culpa: “Het lijkt wel een heksenjacht op mijn persoon”

Djokovic is terug, maar slaat geen mea culpa: “Het lijkt wel een heksenjacht op mijn persoon”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic traint terug én opent nu ook zijn mond opnieuw. In een interview met het Servische Sportski Zurnal noemt hij de kritiek op zijn persoon “heel kwaadaardig”.

“De laatste tijd lees ik alleen nog maar kritiek, heel kwaadaardig”, aldus de Serviër. “Er is duidelijk meer aan de hand, alsof er een verborgen agenda is, het lijkt wel een heksenjacht. Iemand’s kop moet rollen, een grote naam die gebombardeerd wordt tot boosdoener voor alles.”

“Ik laat het aan anderen over om te oordelen of dat eerlijk is. Ik denk van niet, ik denk dat we uit dit alles moeten leren en ons moeten aanpassen naar de toekomst toe.”

Geen US Open

Djokovic twijfelde al eerder of hij de US Open zou spelen, maar lijkt nu nog meer overtuigd: “Ik plan om Madrid, Rome en Roland Garros te spelen”, vertelt hij. “Ik steun de USTA en moedig het organiseren van toernooien aan, vooral in de Verenigde Staten en Europa, maar er zijn limieten. Ik begrijp dat sommige spelers moeten spelen omdat ze inkomsten nodig hebben en ik respecteer dat, maar die druk voel ikzelf niet.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS