Home » ATP » Djokovic keert terug met titel in Parijs

Djokovic keert terug met titel in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft het ATP 1000-toernooi van Parijs op zijn naam geschreven. In de finale was hij in een driesetter te sterk voor Daniil Medvedev (ATP-2).

Het ATP 1000-toernooi van Parijs kreeg een droomfinale tussen nummer één Djokovic en nummer twee Medvedev. De finale was zo een heruitgave van de US Open-finale waarin Medvedev het haalde. De Rus won met 6-4 de eerste set maar Djokovic nam het heft in handen in de tweede set met 6-3. In de beslissende derde set maakte de Serviër het met opnieuw 6-3 af na een match van 2 uur en 15 minuten.

Djokovic, die sinds zijn verloren US Open-finale niet meer speelde, wint in Parijs al zijn 37e ATP 1000-toernooi. Door de titel verzekert hij zich ook van de nummer één-positie op het einde van het jaar en dit doet hij al voor de zevende keer.

De Serviër vierde zijn zege met een emotionele omhelzing met zijn kinderen Stefan en Tara. In een reactie achteraf zei hij dat hij geleerd heeft uit zijn fouten in de finale van de US Open: “Ik heb de finale van de US Open herbekeken om te zien wat ik goed en slecht deed. Na verloop van tijd kon ik zijn opslag beter lezen en speelde ik de juiste shots op het juiste moment.”

Medvedev feliciteerde Djokovic met zijn titel: “Het was een moeilijke match vandaag. Ik vocht tot het einde. Proficiat Novak met je titel en je nummer één!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS