Home » Grand Slam » Djokovic komt op voor spelers in quarantaine, maar krijgt ook kritiek

Djokovic komt op voor spelers in quarantaine, maar krijgt ook kritiek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) bekommert zich om het lot van de 72 spelers die momenteel in strikte quarantaine verblijven. Hij richt zich in een brief tot toernooidirecteur Craig Tiley.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Djokovic richtte vorig jaar de Professional Tennis Players Association op. Nadat berichten naar buiten kwamen over het slechte eten en spelers die in hun kamer moeten trainen, richt de Serviër zich als een vakbondsleider tot de organisatie met een aantal eisen:

  • Fitness- en trainingsmateriaal in alle kamers
  • Fatsoenlijk eten, zoals het hoort voor topsporters op een toernooi
  • Verminderen van het aantal dagen in quarantaine voor de betrokken spelers, meer testen uitvoeren om te bevestigen dat ze negatief zijn
  • Toestemming om de coach of de fysio te bezoeken, zolang beiden de PCR test doorstaan hebben
  • Als het vorige voorstel groen licht kreeg: toestemming dat coach en speler zich op dezelfde verdieping van het hotel bevinden
  • Zoveel mogelijk spelers verhuizen naar privéhuizen met een court om te trainen

Kritiek

Op de eisen van Djokovic kwam meteen veel kritiek, de Serviër verblijft immers in Adelaide in een kamer mét balkon en mag samen met enkele topspelers ook gebruik maken van de fitness in het hotel en deelnemen aan een demonstratietoernooi. Hij zou ook al een paar keer gespot zijn zonder mondmasker. Onder andere Stan Wawrinka (ATP-18) en Nicolas Mahut (ATP D-8) reageerden kritisch :

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER