Home » Grand Slam » Roland Garros » Djokovic na nederlaag op Roland Garros: “Ik weet niet of ik op gras zal spelen”

Djokovic na nederlaag op Roland Garros: “Ik weet niet of ik op gras zal spelen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Een van de grootste verrassingen van het toernooi was de uitschakeling van Novak Djokovic (ATP-22) in de kwartfinale. Tijdens de persconferentie zagen we een zwaar teleurgestelde en licht geïrriteerde Serviër. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na zijn verloren partij in de kwartfinale tegen de Italiaanse verrassing Marco Cecchinato (ATP-72) stond Djokovic zoals gebruikelijk de pers te woord. De Serviër was zichtbaar teleurgesteld en reageerde geprikkeld op enkele vragen van de journalisten. Hij koos voor een kleine conferentiekamer om zijn persmoment te doen, ver weg van de wachtende camera’s.

Het ontbrak Djokovic niet aan lof voor de prestatie van Cecchinato: “Hij speelde echt fantastisch en alle krediet gaat naar hem. Gefeliciteerd met een mooie prestatie, hij kwam erg goed aan de bak”. Zijn recente comeback wierp twijfels op bij fans en tennisanalisten. Hoe moeilijk is het voor de Serviër om terug te keren naar het hoogste niveau?

“Het is moeilijk. Veel dingen in het leven zijn moeilijk”, was zijn beknopt antwoord. Gevraagd of hij wat meer informatie kon geven, zei hij:

“Nee, sorry maar ik kan het niet.”

Daarop werd de vraag gesteld wanneer hij zal beginnen met de voorbereidingen van het grasseizoen.

“Ik weet het niet. Ik weet niet of ik op gras zal spelen”, luidde het geïrriteerde antwoord.

“Ik weet het niet. Ik weet niet wat ik nu ga doen. Ik kom net van het veld. Sorry jongens, ik kan jullie het antwoord niet geven.”

koen

koen

MEER NIEUWS