Home » ATP » Djokovic openhartig tegen Wawrinka in Instagram Live: “Dingen gebeurd waar ik niet trots op ben”

Djokovic openhartig tegen Wawrinka in Instagram Live: “Dingen gebeurd waar ik niet trots op ben”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zaterdag organiseerde Stan Wawrinka voor één keer geen Instagram Live met zijn maatje Benoit Paire, maar wel met niemand minder dan de Servische nummer 1 Novak Djokovic.

Djokovic antwoordde eerlijk en erg open op de vragen die hij kreeg voorgeschoteld, ook over de rivaliteit tussen hem, Roger Federer en Rafael Nadal en het effect dat dat heeft op het tennispubliek. “Natuurlijk is het niet gemakkelijk wanneer het merendeel van de mensen in een stadion supportert voor je tegenstander, maar zolang men respect voor mij toont, heb ik daar vrede mee”, opende de Serviër. “Als dat niet geval is, kan ik al eens emotioneel worden. In het verleden zijn er zo zaken gebeurd naar het publiek toe waar ik niet trots op ben.”

Ook tijdens de Wimbledonfinale tussen Nole en Federer vorig jaar koos het publiek massaal de kant van de Zwitser. O.a. Boris Becker vond toen dat tennisfans wat meer respect mochten opbrengen voor Djokovic. “Tennis stond voor Federer en Nadal, maar toen kwam plots Djokovic er als een soort ongewenste gast bij. Toch wordt het tijd dat de mensen zijn grootheid erkennen”, klonk het toen.

“Vroeger had ik het daar moeilijker mee dan nu”, aldus Djokovic. “Ik vond dat ik, vooral als ik tegen Roger en Rafa speelde, meer respect verdiende. De eerste drie à vier jaar van mijn carrière voelde het als ik tegen de wereld.”

“Roger is Roger, Rafa is Rafa”

Wawrinka vroeg zich af waarom het merendeel van de supporters nog steeds de kant van Federer en Nadal kiest. “Dat is moeilijk te verklaren. Ik denk niet dat ik iets doe waardoor ik mensen tegen mij opzet, maar eerder dat Roger en Rafa nu eenmaal fantastische kampioenen zijn en daarom zoveel steun krijgen.”

Volgens Stan the Man ligt de oorzaak in het verleden. “In je jonge jaren was je anders dan nu, terwijl Roger en Rafa toen al gentlemen waren. In een film kan je geen drie good guys hebben, maar moet er ook iemand zijn die een beetje tegendraads is. En dat zeg ik met veel respect.”

“Klopt”, reageerde Djokovic. “In het begin van mijn carrière gedroeg ik mij anders dan nu. Ik heb echter veel ervaring opgedaan en beleef dit alles nu op een heel andere manier.”

Bekijk hieronder de beelden van de Instagram Live van Wawrinka en Djokovic.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS