Home » ATP » Djokovic over Professional Tennis Players Association: “Vrouwen zijn welkom”

Djokovic over Professional Tennis Players Association: “Vrouwen zijn welkom”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) heeft meer uitleg gegeven over de recent opgerichte Professional Tennis Players Association (PTPA).

Meteen na de oprichting van de PTPA kreeg de nieuwe organisatie de kritiek dat er geen plaats was voor vrouwen. Volgens Vasek Pospisil (ATP-94), één van de bezielers van het project, was dat echter een kwestie van tijd en lopen er onderhandelingen. Djokovic bevestigt dat nu.

“Ik heb enkele dagen geleden nog met Serena Williams (WTA-8) en Sloane Stephens (WTA-39) gesproken en plan nog meer speelsters aan te spreken. Het is een groeiproces. We hebben geduld.”

“De ATP is nog steeds het overkoepelende orgaan, maar is verdeeld tussen de toernooien en de spelers. Tennis is één van de weinige globale sporten die geen eigen raad heeft met en voor enkel spelers. De PTPA is eigenlijk een gevolg van waar we al twintig jaar mee bezig zijn. Dit is niet nieuw. Honderdvijftig spelers tekenden al in, we hopen op termijn de meerderheid van de top 500 in het enkelspel en top 200 in het dubbelspel achter ons te krijgen. Voor alle duidelijkheid: we willen niet tegen de ATP ingaan, we willen niet verdelen, we willen verenigen.”

“Begrijp sommige spelers niet”

Sommige spelers zien het echter (nog) niet zitten om zomaar mee in het project van Djokovic en Pospisil mee te stappen. O.a. David Goffin (ATP-10) denkt dat de oprichting van de PTPA alles alleen maar ingewikkelder zal maken. “Ik betreur het dat sommige spelers weigerachtig tegenover het idee staan, ik begrijp dat niet. Ik heb meer dan tien jaar in de ATP spelersraad gezeteld en heb altijd mijn best gedaan voor de spelers.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS