Home » ATP » Professional Tennis Players Association ziet het levenslicht, maar: “Waar zijn de vrouwen?”

Professional Tennis Players Association ziet het levenslicht, maar: “Waar zijn de vrouwen?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In navolging van de hetze rond de ATP spelersraad, werd zaterdag officieel de Professional Tennis Players Association (PTPA) opgericht.

Vasek Pospisil (ATP-92), één van de bezielers van het project, kondigde het nieuws aan op Twitter. “De eerste vereniging sinds 1972 met alleen maar spelers”, klonk het trots.

Even later voegde de Canadees er nog aan toe dat het niet de bedoeling is om de ATP spelersraad te beconcurreren. “We hebben de PTPA niet opgericht om voor conflicten te zorgen binnen of naast de Tour, maar willen de spelers verenigen en onze stem laten horen. We willen een impact op beslissingen die worden gemaakt en onze levens beïnvloeden.”

Geen vrouwen

Op Twitter merken veel fans op dat de PTPA enkel uit ATP-spelers bestaat. “Waar zijn de vrouwen?”, klinkt de kritiek, “dit is als een slag in het gezicht van de vrouwen die voor het tennis strijden.”

Nadal en Federer: “Moeten samenwerken”

Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-4) twitterden zaterdag op hun beurt een niet mis te verstane boodschap de wereld in. “De wereld beleeft moeilijke tijden. Persoonlijk geloof ik dat we nu sereen moeten blijven en moeten samenwerken, allemaal, met de neuzen in dezelfde richting. Het is tijd voor eenheid, niet voor verdeeldheid”, aldus Nadal, waarop Federer hem retweette en gelijk gaf.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS