Home » ATP » Djokovic pareert kritiek: “Ik ben geen expert, maar ik mag toch een mening hebben?!”

Djokovic pareert kritiek: “Ik ben geen expert, maar ik mag toch een mening hebben?!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic kreeg de wind van voren nadat hij stelde dat hij geen verplichte vaccinatie voor tennissers wou. De Serviër wil de commotie nu uitklaren.

“Persoonlijk ben ik tegen een verplichte vaccinatie om te mogen reizen”, herhaalt de Serviër opnieuw in The New York Times, “maar als het niet anders kan, moet ik een beslissing nemen. Dit is mijn gevoel momenteel en ik weet niet of ik van mening zal veranderen.”

“Veel tennissers hebben mij gevraagd wat mijn mening is over deze hele situatie. Ik heb het recht mijn gedacht te zeggen en voel mij ook verantwoordelijk om bepaalde essentiële onderwerpen die betrekking hebben op de tenniswereld te belichten. Net als de rest van de wereld, ben ik in de war. Ik heb toegang tot heel wat bronnen en informatie, maar de details ken ik niet. Ik zou graag meer weten vooraleer ik juiste beslissingen neem.”

Respect voor medisch personeel

Djokovic benadrukt dat hij veel respect heeft voor het medisch personeel “die steun geven aan degenen die dat het hardst nodig hebben”.

“Tenslotte wil ik zeggen dat ik geen expert ben, maar ik wil wel zelf kunnen kiezen wat het beste is voor mijn lichaam.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS