Home » Exhibitie » Dominante Clijsters wint eerste wedstrijd sinds comeback

Dominante Clijsters wint eerste wedstrijd sinds comeback

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters heeft haar eerste (enkel)wedstrijd op de World TeamTennis (WTT) overtuigend gewonnen. In het dubbelspel ging de Belgische onderuit.

Clijsters nam het met haar team New York Empire op tegen Washington Kastles. Zijzelf moest de baan op tegen de in Kroatië geboren Amerikaanse Bernarda Pera, momenteel het nummer 60 van de wereld.

De Belgische begon aarzelend met een dubbele fout en 0-40-achterstand, maar kwam daarna helemaal onder stoom. Ze won alsnog het eerste opslagspel, brak even later door de opslag van Pera en haalde de wedstrijd uiteindelijk binnen met 5-2 (op de WTT wordt naar vijf gewonnen games gespeeld).

Na haar wedstrijd tegen Garbiñe Muguruza in Dubai en het verlies tegen Johanna Konta in Monterrey is dit de eerste zege voor Clijsters in haar Kimback.

De mooiste punten

Geen dubbelsucces

Aan de zijde van de Tsjechische Kveta Peschke, 45 jaar, maar nog steeds het nummer 23 op de dubbelranking, verloor Clijsters even later wel met 3-5 van diezelfde Pera en Arina Rodionova.

Uiteindelijk verloor Clijsters’ team met het kleinste verschil: 20-21.

Woensdagnacht komt New York Empire opnieuw in actie tegen Philadelphia Freedoms, het team met o.a. Australian Open-winnares Sofia Kenin. Of Clijsters opnieuw zal spelen, is (nog) niet geweten. In haar team wacht ook Sabine Lisicki op een kans.

Kim Clijsters - © World TeamTennis
Kim Clijsters – © World TeamTennis

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS