Home » WTA » Sterk serverende Clijsters verliest ook tweede comebackwedstrijd

Sterk serverende Clijsters verliest ook tweede comebackwedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters kan voorlopig niet winnen bij haar comeback. Ook in haar tweede eerste ronde-wedstrijd ging ze onderuit. Johanna Konta (WTA-16) won in Monterrey (Mexico, International) in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische wou iets forceren na haar verlies in Dubai tegen Garbiñe Muguruza (WTA-15). Ze kwam meteen 0-30 achter op haar eigen opslagspel, maar zette met o.a. twee aces snel orde op zaken: 1-0. Clijsters’ eerste opslag draaide beduidend beter dan in Dubai (zeven aces in de eerste drie games). Toen ze bij 2-2 15-40 achterkwam, redde ze opnieuw het spel met twee aces. Even later was het wel raak voor Konta. De Britse versierde bij 3-3 opnieuw twee breakpunten en verzilverde het eerste dit keer meteen. Bij 3-5 verloor Clijsters haar focus opnieuw. Konta rook bloed en ging een tweede keer door de opslag van haar opponente: 3-6.

Johanna Konta - © YouTube
Johanna Konta – © YouTube

Het gewezen nummer vier van de wereld kon dit seizoen nog geen wedstrijd winnen, maar leek tegen Clijsters op weg naar winst toen ze ook in de tweede set meteen enkele breakpunten kon versieren. Clijsters gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen en hield de score aanvankelijk in evenwicht. Een tijdlang gunden beide tennissters elkaar weinig breakkansen, tot Clijsters bij 5-6 plots 15-40 achter kwam te staan. Een afzwaaier bezorgde Konta bij haar tweede breakpunt de winst: 5-7 na 1 uur en 25 minuten.

“Het is mijn eerste overwinning van het jaar, dus ik ben erg blij”, reageerde Konta na afloop. “Ik had er als jong meisje nooit van kunnen dromen om het terrein te mogen delen met Kim. Voor mij is dit een hele eer en ik ben blij dat ze terug is, ze is een geweldig kampioene.”

In de tweede ronde neemt Konta, tweede reekshoofd in Monterrey, het op tegen Tatjana Maria (WTA-91).

Negen aces

Opnieuw geen overwinning voor Kimback dus, al oogde haar eerste opslagen wel veelbelovend. Clijsters sloeg in de hele partij maar liefst negen aces, maar werd tegelijkertijd wel vaak afgestraft op haar tweede opslag. Hiermee scoorde ze slechts 22% in de eerste set en 50% in de tweede.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS