Home » ATP » Drama voor European Open? Antwerpse gouverneur pleit voor sportevenementen zonder publiek

Drama voor European Open? Antwerpse gouverneur pleit voor sportevenementen zonder publiek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Antwerps gouverneur Cathy Berx wil geen publiek meer bij sportevenementen. Dat zou rampzalige gevolgen hebben voor de European Open (België, ATP 250) die over een dikke week van start gaat in de Lotto Arena.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De coronacijfers nemen dramatische proporties aan in Europa en ook België blijft verre van gespaard. Berx trok zondagochtend dan ook aan de alarmbel in ‘De zevende dag’ op Eén. “Verstrengingen zijn nodig om onderwijs en economie – los van vrije tijd – veilig te stellen”, klonk het. “Ik wil oproepen om nauwe contacten te beperken tot je huisgenoten en je lief, maar hou daarbuiten afstand. Ik wil ook pleiten om alle sportevenementen te laten plaatsvinden zonder publiek of supporters.”

Als de wil van de gouverneur wet wordt, betekent dat een groot probleem voor de European Open die over goed een week wordt georganiseerd in de Antwerpse Lotto Arena. De organisatie startte de ticketverkoop al en mikt op duizendvijfhonderd à duizendzeshonderd bezoekers per dag, wat 30% is van de capaciteit van de zaal.

Steun van Vlieghe

Infectiologe Erika Vlieghe valt de gouverneur alvast bij: “We moeten daar minstens over nadenken. Op een lockdown heerst een taboe. Nooit meer zegt iedereen, maar wat dan wel?”

Berx roept ook op om in restaurants tafels te beperken tot vier personen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS