Home » Nieuws » United Cup » Duitsland wint United Cup tegen Polen na thriller

Duitsland wint United Cup tegen Polen na thriller

Duitsland wint United Cup tegen Polen na thriller

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Duitsland heeft in Syndey de United Cup (Australië) gewonnen. Het versloeg in de finale Polen met 2-1.

Angelique Kerber (NG), die haar laatste officiële wedstrijd speelde in 2022 op Wimbledon tegen Elise Mertens (WTA-30), maakte op de United Cup haar comeback op het circuit als moeder.

De Duitse verloor haar twee enkelwedstrijden in de poules, maar in de halve finale won ze een spannende driesetter tegen Ajla Tomljanovic (WTA-292).

Poolse nummer 1

Met Iga Swiatek (WTA-1) stond Kerber voor een loodzware opdracht. In de eerste set hield ze gelijke tred met de Poolse tot 3-3, maar dan liet de 22-jarige Swiatek zien waarom ze de beste van de wereld is. Het werd 3-6 en 0-6.

Wedstrijdpunten weggewerkt

Tijd dus voor Alexander Zverev (ATP-7) om de bordjes gelijk te hangen. Hij stond tegenover Hubert Hurkacz (ATP-9). Het werd een nagelbijter.

Hurkacz won de eerste set met 6-7 (3) en had in de tweede set twee kansen om Polen de titel te bezorgen. Maar Zverev vocht terug en haalde de tiebreak alsnog binnen: 7-6 (6).

In set drie was Zverev net iets sterker dan de Pool. Het werd 6-4. Het dubbelspel moest beslissen welk land de trofee in de lucht mocht steken.

Beslissend dubbelspel

Swiatek (NG) en Hurkacz (ATP D-195) namen het op tegen Zverev (ATP D-195) en Laura Siegemund (WTA D-5). Siegemund won vorig jaar nog de WTA Finals aan de zijde van Vera Zvonareva (WTA D-9).

In de eerste twee sets waren beide teams elkaar waard. De Duitsers wonnen de eerste set met 6-4, de Polen trokken het laken naar zich toe in set twee met 5-7.

Een supertiebreak was de logische conclusie. Daarin bleek Duitsland de betere met 10-4.

“Perfecte comeback”

Voor Kerber, die ook deels Pools bloed heeft, kon haar terugkeer niet mooier beginnen. “Dit is de ideale comeback”, zei ze achteraf. “Ik genoot om weer op het veld te staan. Bedankt aan het hele team.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws