Home » Grand Slam » US Open » Zvonareva en Siegemund verrassende winnaars dubbelspel US Open

Zvonareva en Siegemund verrassende winnaars dubbelspel US Open

Zvonareva en Siegemund verrassende winnaars dubbelspel US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vera Zvonareva (WTA D-86) en Laura Siegemund (WTA D-59) hebben zich tot dubbelkampioenen van de US Open gekroond. In de finale gingen ze voorbij de derde reekshoofden.

In het dubbeltoernooi van de US Open werden topreekshoofden Kristina Mladenovic (WTA D-3) en Timea Babos (WTA D-4)  door de coronaperikelen eerder al uitgesloten. Titelverdedigers Elise Mertens (WTA D-6) en Aryna Sabalenka (WTA D-5) verloren in de kwartfinale van Zvonareva en Siegemund die voor het eerst met elkaar samen speelden.

Het Russisch-Duitse duo Zvonareva en Siegemund won ook hun halve finale en stond in de finale tegen de derde reekshoofden, het Amerikaans- Chinese duo Nicole Melichar (WTA D-16) en Yifan Xu (WTA D-8). Zvonareva en Siegemund zorgden opnieuw voor een stunt en klopten Melichar en Xu met 6-4 en 6-4.

Na de overwinning vroeg Siegemund aan de stoelscheidsrechter of ze Zvonareva in coronatijden een knuffel mocht geven. De scheidsrechter liet de knuffel toe. Zvonareva won veertien jaar geleden al een dubbeltitel op de US Open en klaart nu opnieuw de klus na een schouderoperatie en nadat ze moeder werd van een dochtertje.

“Het waren twee speciale weken voor mij omdat ik voor een lange tijd weg was van de WTA-tour. Ik genoot enorm van mijn tijd hier op het veld samen met Laura”, zei Zvonareva.

Voor Siegemund is het haar eerste grandslamtitel in het dubbelspel bij de vrouwen. Eerder won ze al wel een Grand Slam in het gemengd dubbel in 2016 in New York. Siegemund en Zvonareva zullen hun partnerschap verderzetten op Roland Garros.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws