Home » Grand Slam » US Open » Mladenovic en Babos uitgesloten van dubbeltoernooi US Open

Mladenovic en Babos uitgesloten van dubbeltoernooi US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De organisatie van de US Open heeft het dubbelduo Kristina Mladenovic (WTA D-3) en Timea Babos (WTA D-4) uitgesloten van het dubbeltoernooi omdat Mladenovic nauw contact heeft gehad met Benoit Paire (ATP-23).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De positieve coronatest van de Franse tennisser Paire heeft grote repercussies voor Mladenovic en Babos, de topreekshoofden in het dubbelspel op de US Open. Het dubbelduo wordt uitgesloten van het toernooi omdat de Franse speelster Mladenovic nauw contact had met Paire.

De organisatie van de US Open maakte de uitsluiting bekend in een mededeling: “Gezondheidsambtenaren van de staat New York hebben quarantainemaatregelen opgelegd voor alle personen die nauw contact hadden met de speler die positief testte op het coronavirus.”

“De USTA is verplicht om de richtlijnen van de regering te volgen. Alle personen die contact haden met de besmette speler moeten in hun kamer blijven voor de rest van de quarantaineperiode. Mladenovic is een van deze personen en daardoor is het dubbelteam Mladenovic en Babos uitgesloten van het dubbeltoernooi.”

Door de uitsluiting van Mladenovic en Babos zijn Elise Mertens (WTA D-6) en Aryna Sabalenka (WTA D-5) als tweede reekshoofden nu de hoogste reekshoofden die overblijven in het dubbeltoernooi.

Op Twitter kwam er al kritiek op de beslissing. De New York Times-journalist Christopher Clarey vindt dat er geen consistente regels zijn aangezien de Fransman Adrian Mannarino (ATP-39) vrijdag wél mocht spelen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS