Home » Geen categorie » Eerste ITF-titel voor Greet Minnen in Pétange

Eerste ITF-titel voor Greet Minnen in Pétange

Eerste ITF-titel voor Greet Minnen in Pétange

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (WTA-789) heeft het ITF-toernooi van Pétange (Luxemburg, $ 15 000) op haar naam geschreven. In de finale was ze in drie sets te sterk voor Michaela Honcova (WTA-594).

Na een knap parcours, met gisteren nog een zege tegen Elyne Boeykens (WTA-380) in de halve finale, stond de 18-jarige Minnen voor de derde maal in de finale van een ITF-toernooi, ditmaal voor het eerst de finale van een 15000 dollar-toernooi. Haar tegenstandster, de Slowaakse Michaela Honcova, wist al vier keer te zegevieren in een ITF-toernooi en bereikte in 2013 met een 235e plaats haar hoogste WTA-ranking. De finale in Pétange werd de eerste ontmoeting tussen beide.

Minnen begon de wedstrijd enorm sterk en liet de 22-jarige Slowaakse geen enkel game in de eerste set: 6-0 na amper 18 minuten. In de openingsgame van set 2 kon de Slowaakse met een break haar eerste spel op het bord zetten. Minnen brak onmiddellijk terug en de set ging gelijk op tot 3-3, waarna Honcova met nog 2 breaks de tweede set binnenhaalde: 3-6. In het begin van de derde set nam onze landgenote een break voorsprong die ze wist te behouden tot 5-3, waarna ze er na een lang spel in slaagde om opnieuw het opslagspel van Honcova te winnen en zo de wedstrijd binnen te halen met 6-0, 3-6 en 6-3. Meteen de eerste ITF-titel voor Minnen.

In de dubbelfinale kwam met Michaela Boev (WTA D-609) nog een Belgische in actie. Samen met de Duitse Hristina Dishkova (WTA D-NR) nam ze het op tegen eerste reekshoofden Manon Arcangioli (WTA D-348) – Harriet Dart (WTA D-386). Boev en Dishkova bleken duidelijk sterker en wonnen na 1 uur en 7 minuten met 6-2 en 6-3.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws