Home » Geen categorie » Eerste ITF-titel voor Greet Minnen in Pétange

Eerste ITF-titel voor Greet Minnen in Pétange

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-789) heeft het ITF-toernooi van Pétange (Luxemburg, $ 15 000) op haar naam geschreven. In de finale was ze in drie sets te sterk voor Michaela Honcova (WTA-594).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na een knap parcours, met gisteren nog een zege tegen Elyne Boeykens (WTA-380) in de halve finale, stond de 18-jarige Minnen voor de derde maal in de finale van een ITF-toernooi, ditmaal voor het eerst de finale van een 15000 dollar-toernooi. Haar tegenstandster, de Slowaakse Michaela Honcova, wist al vier keer te zegevieren in een ITF-toernooi en bereikte in 2013 met een 235e plaats haar hoogste WTA-ranking. De finale in Pétange werd de eerste ontmoeting tussen beide.

Minnen begon de wedstrijd enorm sterk en liet de 22-jarige Slowaakse geen enkel game in de eerste set: 6-0 na amper 18 minuten. In de openingsgame van set 2 kon de Slowaakse met een break haar eerste spel op het bord zetten. Minnen brak onmiddellijk terug en de set ging gelijk op tot 3-3, waarna Honcova met nog 2 breaks de tweede set binnenhaalde: 3-6. In het begin van de derde set nam onze landgenote een break voorsprong die ze wist te behouden tot 5-3, waarna ze er na een lang spel in slaagde om opnieuw het opslagspel van Honcova te winnen en zo de wedstrijd binnen te halen met 6-0, 3-6 en 6-3. Meteen de eerste ITF-titel voor Minnen.

In de dubbelfinale kwam met Michaela Boev (WTA D-609) nog een Belgische in actie. Samen met de Duitse Hristina Dishkova (WTA D-NR) nam ze het op tegen eerste reekshoofden Manon Arcangioli (WTA D-348) – Harriet Dart (WTA D-386). Boev en Dishkova bleken duidelijk sterker en wonnen na 1 uur en 7 minuten met 6-2 en 6-3.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS