Home » ATP » Einde nabij voor Thiem? “Laatste kans”

Einde nabij voor Thiem? “Laatste kans”

Einde nabij voor Thiem? “Laatste kans”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sinds Dominic Thiem (ATP-90) in 2022 een blessure opliep, kost het de Oostenrijker moeite om zijn oude niveau weer te vinden. Het dreigt zelfs zo erg te worden dat de 30-jarige Grand Slam-winnaar er de brui dreigt aan te geven.

Met moeite top 100

In de Oostenrijke krant ‘Der Standard’ vertelt Thiem over zijn moeilijkheden om weer op zijn niveau van weleer te raken.

“Ik ben nu twee jaar terug sinds de blessure, en ik eindigde 2022 100e of zo en vorig jaar op nummer 98. Moet ik het jaar weer op 100 eindigen? Ik moet erover nadenken of alles nog steeds de moeite waard is.”

Coach ontslagen

De Oostenrijker verloor dit jaar in Brisbane (Australië, ATP 250) van Rafael Nadal (ATP-649), en ook op de Australian Open (Australië, Grand Slam) werd de eerste ronde het eindstation.

Thiem zal ook op zoek moeten gaan naar een nieuwe coach, want de samenwerking tussen hem en Benjamin Ebrahimzadeh is stopgezet,

De beslissing om van coach te wisselen, kwam na de nederlaag van vijf sets op de Australian Open tegen Felix Auger-Aliassime (ATP-30). “Ja, ik ben na Australië gescheiden van Benny”, aldus Thiem. “Sinds twee jaar zit ik in rankingsferen waar ik niet in wil zitten. Natuurlijk legt dat een druk op mij”, gaf Thiem toe.

Een naam wil hij nog niet geven, maar Thiem wil wel al het volgende kwijt over zijn nieuwe coach: “Het zal iemand zijn die mij als speler kent, al sinds ik jong was, om het zo maar te zeggen. Dat zie ik als de enige kans om de puntjes op de i te zetten.”

Geen Sunshine Double

In plaats van deel te nemen aan de Amerikaanse toernooien van Indian Wells en Miami (beide ATP-1000), waar veel punten te rapen zijn, opteert Thiem om drie Challengers te spelen: Szekesfehervar (Hongarije, ATP Challenger 75), Zadar (Kroatië, ATP Challenger 100) en Napoli (Italië, ATP Challenger 125).

Hij hoopt om daarin snel wat punten te sprokkelen. “Dan kan het al snel richting de top 70 of 60 gaan. En ik kan ook beter plannen, want de ranglijst waar ik nu sta is lastig.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws