Home » WTA » Mertens heeft nieuwe dubbelpartner

Mertens heeft nieuwe dubbelpartner

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-2) heeft een nieuwe dubbelpartner gevonden. Ze zal vanaf het WTA-toernooi van Madrid dubbelen met Su-Wei Hsieh (WTA D-3).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadat Mertens samen met  Aryna Sabalenka (WTA D-1) de Australian Open in het dubbelspel won, maakte Sabalenka bekend dat ze niet meer wilt dubbelen op de Grand Slams. Mertens wilde wel nog blijven dubbelen op Grand Slams en moest dus op zoek naar een nieuwe partner.

De Limburgse nummer twee op de dubbelranking heeft haar zoektocht nu afgerond. Vanaf het toernooi van Madrid zal ze dubbelen met de Taiwanese Hsieh. De 35-jarige Hsieh is het nummer drie op de dubbelranking en vormde een succesvol team met de Tsjechische Barbora Strycova (WTA D-4).

Hsieh zocht echter zelf een nieuwe dubbelpartner omdat Strycova zwanger is en daardoor een tijdje niet meer zal kunnen spelen. De Taiwanese speelster heeft al 28 dubbeltitels op haar palmares staan, waaronder drie Grand Slams (twee keer Wimbledon en één keer Roland Garros).

(lees verder onder de tweet)

Mertens maakte het nieuws bekend na haar overwinning in het enkelspel in Miami tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA-24): “Ik zal met haar in Madrid (vanaf 29 april, red.) voor de eerste keer samen spelen en ik hoop dat onze samenwerking goed zal verlopen. Het is voorzien dat we de rest van het seizoen samen dubbelen. We gaan de belangrijkste toernooien spelen, zoals Madrid, Rome en de Grand Slams.”

Onze landgenote heeft vertrouwen in haar nieuwe partner: “Hsieh heeft een andere speelstijl dan Aryna maar ze leest heel goed het spel en heeft goede volleys. We hebben in Australië al samen getraind. Ze is ontspannen en heeft veel humor.”

Mertens wil het enkelspel dus nog steeds combineren met het dubbelspel: “Het enkelspel blijft mijn prioriteit maar ik wil het graag ook nog proberen in het dubbelspel.”

Su-Wei Hsieh - © Dubai Duty Free Tennis Championships
Su-Wei Hsieh – © Dubai Duty Free Tennis Championships

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER