Home » Xtra » Elise Mertens in de wolken met dubbeltitel: “We konden niet mooier beginnen”

Elise Mertens in de wolken met dubbeltitel: “We konden niet mooier beginnen”

Elise Mertens in de wolken met dubbeltitel: “We konden niet mooier beginnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het nieuwe seizoen is goed gestart voor Elise Mertens (WTA D-117). Samen met An-Sophie Mestach (WTA D-91) won ze op de ASB Classic in Auckland (International, $ 250 000) het dubbelspel, meteen ook haar eerste WTA-titel. In een exclusieve reactie aan Tennisplaza België liet ze weten in de wolken te zijn met die titel.

Mertens en Mestach verrasten deze week in Auckland door de dubbeltitel op zak te steken. Niet zo’n evidente prestatie gezien de zware concurrentie die de twee Belgische dames daar kregen. Bovendien hadden ze bijna niet eens deelgenomen aan het dubbeltoernooi. Mertens: “We hebben eerst nog getwijfeld of we dubbel zouden spelen. Met een gecombineerde ranking van 208 waren we uiteindelijk de laatste die op de tabel mochten.” Ook de keuze om met Mestach samen te spelen lag niet voor de hand. “Natuurlijk is het altijd leuker om met een Belgische te spelen, maar het was de eerste keer dat ik met An-Sophie dubbelde.”

Die combinatie bleek echter goed te draaien. Zo goed dat ze zich zelfs wisten te plaatsten voor de finale, waarin ze met Danka Kovinic (ATP D-113) en Barbora Strychova (ATP D-28) afrekenden. “In het begin zag het er niet zo goud uit. De tegenstanders waren echt sterk. Maar we zijn gewoon blijven spelen, hebben een iets ander spel opgelegd en zo de oplossing gevonden. Ik ben heel blij met deze overwinning.” Na 10-5 in de supertiebreak konden Mertens en Mestach de trofee in ontvangst gaan nemen. “De eerste week van het jaar konden we bijna niet mooier beginnen!” Voor Mestach was het haar tweede WTA-titel, na een andere dubbeltitel in Quebec vorig jaar. Voor Mertens was het een primeur. “Mijn eerste WTA-titel is binnen en dat geeft toch wel een goed gevoel.”

Mijn eerste WTA-titel is binnen en dat geeft toch wel een goed gevoel!

Deze titel geeft beide speelsters alvast heel wat vertrouwen voor de kwalificaties van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Zowel Mestach als Mertens proberen zich daar te kwalificeren voor een van de begeerlijke 128 plaatsjes op de hoofdtabel. “Vanavond (zondagochtend Belgische tijd, red.) vertrek ik nog naar Melbourne, waar donderdag de kwalificaties beginnen.”

Yesssss got my first wta doubles titel!!! Good way to start the year right?!󾌰 Thank you An-Sophie Mestach, first time we…

Geplaatst door Elise Mertens op zaterdag 9 januari 2016

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws