Home » Padel » Elke Clijsters absolute top in padel: “Ik blijf gelukkig gespaard van blessures”

Elke Clijsters absolute top in padel: “Ik blijf gelukkig gespaard van blessures”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zestien jaar geleden zag Elke Clijsters haar tenniscarrière in rook opgaan door een aanhoudende blessure. De jongere zus van Kim heeft intussen echter een nieuwe sportieve passie gevonden: padel.

Twee jaar geleden onderging Clijsters een rugoperatie. “Tennis en lopen ging niet meer en dus zocht ik een andere sport”, zo vertelt ze in een interview met Het Belang van Limburg. “Zo ben ik in Spanje eerder toevallig in het padel gerold.”

Afgelopen winter volgde de Limburgse haar eerste lessen en sindsdien is ze naar eigen zeggen helemaal verkocht aan het spel. “Padel is minder belastend voor de rug, meer voor knieën en gewrichten. Je heb bijvoorbeeld geen bovenhandse opslag. Ik blijf gelukkig gespaard van blessures. Hout vasthouden.”

Nummer 1 in Vlaanderen

Clijsters is nog niet zo lang met haar nieuwe passie bezig, maar ze is er wel goed in. “Kim speelt het ook graag en zij stuurde mij een berichtje dat ik op 1 stond in de hoogste vrouwenreeks in Vlaanderen. In Vlaanderen behoor ik tot de top in padel, enkel in Wallonië zijn er nog betere spelers.”

Omdat er volgens Clijsters in Limburg te weinig meisjes zijn van het hoogste niveau, is ze voor interclub aangesloten bij Ter Eiken in het Antwerpse Edegem. “Ik train ook veel met mannen, want vrouwen blijven een beetje achter in het padelverhaal. Ik weet niet waarom, misschien zijn ze thuis met de kindjes bezig?” (lacht)

‘The bachelorette’

Het worden drukke tijden voor Clijsters. Naast het zoeken naar trainingspartners, gaat de Limburgse binnenkort ook op zoek naar een nieuwe levenspartner in het VIER-programma ‘The Bachelorette’. Normaal gezien is die zoektocht volgend jaar op televisie te zien.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER