Home » WTA » Emotionele Serena Williams geeft op, Andreescu triomfeert voor eigen publiek

Emotionele Serena Williams geeft op, Andreescu triomfeert voor eigen publiek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De 19-jarige Bianca Andreescu (WTA-27) heeft de Rogers Cup in Toronto (Canada, WTA Premier) verovert. In de finale gooide Serena Williams (WTA-10) na amper vier spelletjes de handdoek.

Serena Williams kampte met een blessure aan de onderrug en kon zondag niet voluit gaan in de finale tegen Andreescu. Bij een 3-1 stand in het voordeel van de Canadese moest de Amerikaanse de strijd staken. Serena kon haar tranen niet bedwingen, en was ook na afloop erg emotioneel: “Sorry, het lukte niet vandaag. Het is een zwaar jaar geweest, maar we zullen blijven gaan”. Voor Williams was het de vierde finale op rij die ze niet kon winnen.

Andreescu wipt dankzij haar triomf in Toronto van de 27e naar de 14e plaats op de WTA-ranking. Eerder dit jaar veroverde ze ook al de titel op Indian Wells, maar sinds Roland Garros kwam ze niet meer in actie door een blessure. Met het oog op de US Open geeft ze ook forfait voor het WTA-toernooi van Cincinnati.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden