Home » Grand Slam » Australian Open » Enkel Malisse en Norman nog over in Australië

Enkel Malisse en Norman nog over in Australië

Enkel Malisse en Norman nog over in Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open 2013 is geen overdonderend succes geworden voor onze Belgische tennismannen. Na amper vier dagen blijven van de zeven Belgen enkel nog Xavier Malisse (foto) en Dick Norman (foto) over.

Eerder deze week werden David Goffin (ATP-49), Olivier Rochus (ATP-126), Maxime Authom (ATP-156), Ruben Bemelmans (ATP-114) en Steve Darcis (ATP-98) al uitgeschakeld in de eerste ronde van het enkelspel. Xavier Malisse (ATP-55) was de enige die de tweede ronde kon bereiken. Hij werd woensdag echter ook kansloos uit het toernooi geknikkerd door Fernando Verdasco (ATP-24). Met een lichte voorarm-blessure kon de Kortrijkzaan nooit voluit serveren waardoor hij zijn kansen niet kon verdedigen. In de tweede set leek Malisse even de match te laten kantelen, maar aanhoudende problemen op zijn eigen service deden hem toch buigen voor Verdasco: 1-6, 3-6 en 2-6.

Met geen Belgen meer over in het enkelspel, moesten de Belgische mannen hun hoop dus richten op het dubbelspel. Maar ook daar liep het alles behalve van een leien dakje. David Goffin (ATP-970) moest het aan de zijde van Simon Stadler (ATP-82) opnemen tegen de zesde reekshoofden Aisam-Ul-Haq Qureshi (ATP-14) en Jean-Julien Rojer (ATP-13). Goffin en Stadler kwamen nooit in het stuk voor en na nog geen uurtje tennis stond de eindscore al op het bord: 3-6 en 1-6.

Ook Olivier Rochus (ATP-118) kon aan de zijde van Jurgen Melzer (ATP-27) geen potten breken. Ook zij konden hun tegenstanders, de negende reekshoofden Alexander Peya (ATP-23) en Bruno Soares (ATP-19), nooit aan het wankelen brengen: 3-6 en 2-6.

Tot slot hadden ook Xavier Malisse (ATP-48) en Dick Norman (ATP-83) zich nog ingeschreven voor het dubbelspel. Met de blessure van Malisse kwam dat echter even in gevaar, maar Malisse besloot toch te spelen. Het is namelijk Normans laatste Australian Open (hij wil graag stoppen op Wimbledon later dit jaar) en hij was speciaal voor dit dubbelspel naar Australië afgezakt.

Na een lang gevecht tegen Nicholas Monroe (ATP-74) en Grega Zemlja (ATP-524) wisten de Belgen uiteindelijk het laken naar zich toe te trekken. Het werd 6-7 (6-8), 6-2 en 7-6 (8-6). In de tweede ronde spelen Malisse en Norman tegen Qureshi en Rojer, het dubbelpaar dat Goffin en Stadler uit de tweede ronde hield. Opnieuw wordt dus een Belgisch duel tussen Malisse en Goffin vermeden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws