Home » Grand Slam » Wimbledon » Enkel Mestach kan winnen in kwalificaties Wimbledon

Enkel Mestach kan winnen in kwalificaties Wimbledon

Enkel Mestach kan winnen in kwalificaties Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Roehampton, waar de kwalificaties van Wimbledon gespeeld worden, heeft enkel An-Sophie Mestach (foto) haar wedstrijd van woensdag winnend weten af te sluiten. Alison Van Uytvanck, Olivier Rochus, Ruben Bemelmans en Maxime Authom vlogen er allemaal uit.

An-Sophie Mestach (WTA-184) boekte opnieuw een knappe overwinning door de Braziliaanse Teliana Pereira (WTA-124) naar huis te kloppen. Na het verliezen van de tiebreak van de eerste set (4-7), kon Mestach op het einde van de tweede set eindelijk een vuist maken: 7-5. Pereira was verslagen en kon in de derde set helemaal niets meer doen tegen de ontketende Belgische: 6-1.

Om zich voor de eerste keer in haar carrière te plaatsen voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi moet Mestach nog één horde nemen. Daarvoor moet ze donderdag namelijk nog voorbij de Colombiaanse Mariana Duque-Marino (WTA-117), het elfde reekshoofd. Zij speelden nooit eerder tegen elkaar, maar Mestach kan wel wat advies gaan vragen aan Alison Van Uytvanck (WTA-205). Zij snoepte woensdag Duque-Marino namelijk nog de eerste set af: 6-3. In de tweede en derde set schoot de Belgische echter wat te kort: 3-6 en 3-6, en zo is het eerste grandslamtoernooi afgelopen voor Van Uytvanck.

Bij de mannen was er vandaag enkel slecht nieuws. Olivier Rochus (ATP-138), het twintigste reekshoofd, begon nochtans uitstekend aan zijn wedstrijd tegen de Amerikaan Wayne Odesnik (ATP-104). Maar bij een 6-2 en 6-2-stand begon de partij te kantelen. Rochus kreeg opnieuw last van zijn blessure en kon niet meer vrijuit spelen. Na het nog even aangezien te hebben, gooide Rochus uiteindelijk bij 4-6 en 0-3 dan toch de handdoek.

Ook Ruben Bemelmans (ATP-141) kon zich niet plaatsen voor de hoofdtabel tegen de Amerikaan Denis Kudla (ATP-112). In een duel tussen het drieëntwintigste en het zesde reekshoofd, was het de Amerikaan die op de beslissende momenten telkens net een tikkeltje beter was: 6-4, 6-4 en 6-3.

Tot slot maakte ook Maxime Authom (ATP-183) nog kans op een plaatje tussen de grootste namen. Daarvoor moest ook hij voorbij een Amerikaan: Alex Kuznetsov (ATP-175). Nadat hij de eerste set verloor met 3-6, kantelde hij de wedstrijd helemaal om en kwam hij op voorsprong door set twee en drie te winnen met 7-5 en 6-3. Twee keer kwam de Belg op amper twee spelletjes van winst te staan, maar Kuznetsov gaf niet af: 5-7 en 5-7.

Xavier Malisse, David Goffin, Steve Darcis, Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws