Home » Grand Slam » Roland Garros » Geen Rochus of Coppejans op Roland Garros

Geen Rochus of Coppejans op Roland Garros

Geen Rochus of Coppejans op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Olivier Rochus moet met een heupblessure verstek laten gaan voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Ook Kimmre Coppejans zal niet aanwezig zijn, terwijl er nog een vraagteken staat bij de deelnames van Xavier Malisse en Alison Van Uytvanck.

De start van Roland Garros komt steeds dichter bij en dus wordt het ook steeds duidelijker welke Belgen zullen aantreden en welke het toernooi zullen moeten laten schieten. Zo moet Olivier Rochus (ATP-136) de kwalificaties voor het toernooi noodgedwongen links laten liggen als gevolg van een rechterheupblessure. Rochus liep de blessure op op een challenger in Rome en sukkelt er dus nog steeds mee. Dit is toch een zware domper voor de 32-jarige Rochus die probeert om terug omhoog te geraken op de ATP-rankings. De Belg hoopt nu om terug fit te zijn voor het toernooi van Nottingham dat op 3 juni van start gaat.

Ook Kimmer Coppejans (ATP-547) zal niet aantreden in de kwalificaties van Roland Garros. Het is een soort van traditie dat de junioren die een grand slam winnen het jaar nadien opnieuw mogen langskomen om aan te treden in de kwalificaties bij de senioren. Roland Garros durft daar soms echter van af te wijken en zo ook dit jaar. Coppejans ontving geen uitnodiging van de organisatie en zal dus nog (minstens) een jaartje moeten wachten voordat hij opnieuw op het Parijse gravel in actie kan komen.

Tot slot zijn ook de deelnames van Xavier Malisse (ATP-55) en Alison Van Uytvanck (ATP-168) onzeker. Xavier Malisse liep deze week een blessure op aan de rechterpols, en is nog niet helemaal hersteld. Uit voorzorg laat hij volgende week het toernooi van Nice al schieten, maar als de revalidatie vlot verloopt, zou X-man toch moeten kunnen deelnemen aan het hoofdtoernooi van Roland Garros. “Uit voorzorg neem ik nog een weekje rust, maar Roland Garros moet wel lukken. Ik kijk vooral uit naar het grasseizoen”.

Voor Alison Van Uytvanck ligt het net iets anders. Normaal zou ze voor het eerst in haar prille carrière kunnen aantreden in de kwalificaties van een grandslamtoernooi. Die kwalificaties voor de vrouwen beginnen echter al op dinsdag 21 mei. Dit betekent dat wanneer Van Uytvanck haar eerste ronde in Brussel wint, ze niet zal kunnen deelnemen aan Roland Garros.

Verder zijn Kirsten Flipkens (WTA-21), Yanina Wickmayer (WTA-42) en David Goffin (ATP-59) rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel van het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Steve Darcis (ATP-105), Ruben Bemelmans (ATP-147), Maxime Authom (ATP-179), Niels Desein (ATP-203) en Arthur De Greef (ATP-225) proberen via de kwalificaties een plekje op de hoofdtabel te bemachtigen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws