Home » Grand Slam » US Open » Enorme terugval van Wickmayer op WTA-ranking heeft geen gevolgen voor US Open

Enorme terugval van Wickmayer op WTA-ranking heeft geen gevolgen voor US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Al zeker zeven Belgen zullen op 28 augustus te bewonderen zijn op de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar. Dat blijkt uit de spelerslijst voor de hoofdtabel die de organisatie op haar website plaatste.

Voor de spelersselectie voor de hoofdtabel doet de US Open beroep op de wereldranglijst van maandag 17 juli. De eerste 99 spelers op de mannen- en vrouwenranking worden aangevuld met 5 beschermde spelers, 16 qualifiers en 8 wild cards. Door de recente goede resultaten van Belgen zijn liefst zeven landgenoten zeker van een plaatsje op de main draw. Bij de mannen zijn dat David Goffin (ATP-14), Steve Darcis (ATP-53) en ook Ruben Bemelmans (ATP-96). Goffin verloor vorig jaar nog verrassend in de eerste ronde van de talentvolle Jared Donaldson (ATP-58), terwijl Darcis al voor de negende keer zal afzakken naar New York. Bemelmans bereikte nog maar één keer eerder de hoofdtabel op Flushing Meadows (in 2015 haalde hij zelfs de derde ronde) en dook de top honderd binnen door zijn knappe prestatie op Wimbledon (derde ronde).

Bij de vrouwen wisten Elise Mertens (WTA-55), Yanina Wickmayer (WTA-82), Kirsten Flipkens (WTA-86) en Alison van Uytvanck (WTA-101) zich te kwalificeren door hun ranking (mede door het afzeggen van zes speelsters waarover u hier meer kan lezen). Mertens maakt zich in New York op voor haar tweede deelname, ‘Wicky’ en ‘Flipper’ voor hun negende US Open. Van Uytvanck hoopt dan weer bij haar vierde Flushing Meadows eindelijk eens voorbij de eerste ronde te geraken. Vooral voor Wickmayer is dat een enorme opsteker, want morgen zakt de 27-jarige Lierse immers naar plaats 129 op de wereldranglijst. Een terugval van liefst 47 plaatsen doordat ze vorig jaar het WTA-toernooi van Washington op haar naam schreef en de bijbehorende 279 punten terug moet afgeven.

Mogelijk kunnen nog meer landgenoten een plaatsje veroveren op de hoofdtabel. Maryna Zanevska (WTA-127), Arthur De Greef (ATP-115), Kimmer Coppejans (ATP-190) en Joris De Loore (ATP-204) moeten dan wel drie kwalificatierondes zien te overleven.

Beschermde spelers

Bij de mannen zijn volgende spelers door hun beschermde status zeker van een plaats op de hoofdtabel: John Millman (ATP-162), Richard Berankis (ATP-189), Thanasi Kokkinakis (ATP-452), DmitryTursunov (ATP-704) en Andreas Haider-Maurer (ATP-839). Bij de vrouwen zijn dat grote namen als Sabine Lisicki (WTA-166), Victoria Azarenka (WTA-201) en Sloane Stephens (WTA-901). Ook Ajla Tomljanovic (WTA-297) en Anna-Lena Friedsam (WTA-925) doen in New York een gooi naar eeuwige roem.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS