Home » Ethias Trophy » Ethias Trophy krijgt Belgische droomfinale

Ethias Trophy krijgt Belgische droomfinale

Ethias Trophy krijgt Belgische droomfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-31) en Steve Darcis (ATP-355) spelen de finale van de Ethias Trophy in Bergen (België, € 106 500). Goffin haalde het zaterdag na een spannende wedstrijd in drie sets van de Turk Marsel Ilhan (ATP-128). Darcis liet het Tsjechische derde reekshoofd Jiri Vesely (ATP-78) weinig kans en leverde opnieuw geen enkele set in.

Van bij het begin van de wedstrijd tussen Goffin en Ilhan werd duidelijk dat de 27-jarige Turk zich niet zomaar gewonnen zou geven. Een volgepakte Lotto Mons Expo zag een gelijkopgaand duel waarbij Goffin iets meer geconcentreerd stond te spelen dan zijn tegenstander. Toch duurde het 45 minuten vooraleer Goffin een eerste setpunt kon afdwingen. Bij 6-5 ging hij op 30-40 door de opslag van Ilhan en haalde hij zo de eerste set binnen.

Het verschil in concentratie dat Goffin de eerste set opleverde, kostte hem in set twee verrassend genoeg het openingsspel. De Belg boeide zich meermaals op in de lijnrechters en kwam al snel 2-0 achter. Met de steun van enkele uitzinnige supporters, vond Goffin echter gaandeweg de set zijn focus terug en maakte hij steeds minder fouten. Toch liet Ilhan zich zijn vroege break niet meer ontglippen en sleepte hij een derde set uit de brand.

Het publiek kon de spanning wel smaken en maakte er een heus Davis Cup-sfeertje van. Het leek Ilhan niet te deren, maar Goffin kwam steeds meer in zijn element en liep in een mum van tijd uit tot 5-0. Even leek de Belgische tennismotor te sputteren toen Ilhan bij 5-1 twee breakkansen versierde, maar Goffin stelde met o.a. een ace en een knappe winner snel orde op zaken en verzekerde zich van een ticket voor zijn zesde finale van het seizoen.

DSC_2901En die finale speelt Goffin tegen zijn landgenoot Darcis, die met twee keer 6-4 het derde reekshoofd Vesely huiswaarts stuurde. “Ik denk dat het voor de organisatie énorm leuk is dat er morgen een Belgische finale op het programma staat”, reageert Goffin. “Ik zal top moeten zijn, want het was niet gemakkelijk vandaag. Ik had last van de warmte en was ook een beetje moe. Gelukkig ben ik solide blijven spelen.”

Ook Darcis is blij dat hij in de finale van de Ethias Trophy staat. “We gaan ons amuseren morgen”, lacht hij. “Deze week kan voor mij sowieso niet meer stuk. Dat ik na al dat blessureleed toch al mooie resultaten heb neergezet dit seizoen, is een mirakel. Ik blijf alleszins hard werken, want ik ben er nog niet.” Het aanwezige publiek zag alleszins een bijzonder strijdlustige Darcis op het veld. De Belg liet zijn tegenstander nooit echt in de wedstrijd komen. Na één uur en zeven minuten had Shark Darcis de klus geklaard.

Wie nog tickets wil bemachtigen voor de finale op zondag, is eraan voor de moeite. De Lotto Mons Expo is helemaal uitverkocht.

[alert type=”info” title=”Uitslagen zaterdag 4 oktober”]Halve finales enkelspel
David Goffin (BEL) [1/WC] – Ilhan Marsel 7-5, 4-6, 6-1
Jiri Vesely (CZE) – Steve Darcis (BEL) 4-6, 4-6

Finale dubbelspel
Andre Begemann/Julian Knowle (GER/AUT) [1] – Marc Gicquel/Nicolas Mahut (FRA/FRA) 3-6, 4-6[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws