Home » ATP » European Open lost eerste naam en het is een absolute topper (top 5)

European Open lost eerste naam en het is een absolute topper (top 5)

European Open lost eerste naam en het is een absolute topper (top 5)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op een intiem persmoment heeft toernooidirecteur Dick Norman donderdag een eerste naam voor de komende editie van de European Open (België, ATP 250) bekendgemaakt.

Nadat de organisatie vorig jaar uitpakte met Felix Auger-Aliassime (ATP-11) op de tabel, leek het moeilijk om een stunt van dergelijk formaat te evenaren, laat staan te overtreffen. ‘Toch willen we dit jaar opnieuw voor het beste deelnemersveld ooit gaan”, klinkt het bij Norman. Geen loze belofte en ambitie, want de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-5) bevestigde officieel zijn komst naar het grootste tennistoernooi in België.

(lees verder onder de tweet)

Antwerpen boven Stockholm

Tsitsipas, die in 2017 ook al in Antwerpen speelde en het toen als de nummer 122 van de wereld tot in de halve finale schopte, verkiest in oktober doorgaans het toernooi van Stockholm (Zweden, ATP 250), waar hij vorig jaar nog de finale haalde. Hoe Antwerpen er dan alsnog in geslaagd is om hem binnen te halen? “Elk jaar zitten we in het begin van het seizoen samen met het hele team en bespreken we welke spelers we zouden willen aantrekken”, legt Norman uit. “Uiteraard verlopen zulke gesprekken niet met de spelers zelf, maar met hun management. Tsitsipas, echt een toffe trouwens, had aan zijn deelname zes jaar geleden goede herinneringen overgehouden, maar ook Tennium (de organisatie achter de European Open, n.v.d.r.) heeft een belangrijke rol gespeeld. Zij organiseren naast Antwerpen nog heel wat andere toernooien en hebben intussen een uitgebreid netwerk opgebouwd.”

“Natuurlijk is een speler als Tsitsipas een grote investering voor ons”, gaat Norman verder. “Dat we hem hebben kunnen overtuigen is een team effort, waarbij o.a. Kristoff Puelinckx als oprichter en CEO van Tennium en Sebastien Grosjean als mede-oprichter en ex-speler een voortrekkersrol vervulden.”

Eerste wedstrijd Tsitsipas in Antwerpen op donderdag

Exact twee weken geleden ging de ticketverkoop voor de achtste editie van de European Open van start. Norman verwacht dat de aankondiging van Tsitsipas die verkoop een enorme boost zal geven. “Het is uiteraard nog te vroeg om echte resultaten te kunnen voorleggen, maar momenteel loopt de ticketverkoop goed. Ik raad de supporters wel aan om er nu snel bij te zijn, want denk dat de plaatsen voor de eerste wedstrijd van Tsitsipas de deur gaan uitvliegen. Het is 90% zeker dat hij zijn eerste wedstrijd op donderdag (19 oktober, n.v.d.r.) om 19u zal spelen.

De European Open 2023 vindt plaats van 15 tot en met 22 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws