Home » Nieuws » European Open strikt opnieuw twee toppers: “Samen wonnen ze maar liefst vier grandslamtitels!”

European Open strikt opnieuw twee toppers: “Samen wonnen ze maar liefst vier grandslamtitels!”

European Open strikt opnieuw twee toppers: “Samen wonnen ze maar liefst vier grandslamtitels!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat eerder Felix Auger-Aliassime (ATP-8) al intekende, is de organisatie van de European Open (België, ATP 250) er opnieuw in geslaagd om uit te pakken met twee top namen voor het toernooi komende maand in Antwerpen.

Toernooidirecteur Dick Norman stunt weer en tovert dit keer twee gewezen grandslamwinnaars uit zijn hoge hoed: Stan Wawrinka (ATP-295) en Dominic Thiem (ATP-211).

“Samen wonnen ze maar liefst vier grandslamtitels!”, klinkt het enthousiast bij de West-Vlaming.

(lees verder onder de tweet)

Memorabele wedstrijd tegen Andy Murray

“Eén van de meest memorabele wedstrijden in de geschiedenis van de European Open was de super spannende finale in 2019 waarin Wawrinka speelde tegen Andy Murray”, haalt Norman herinneringen op. “Na zijn blessure timmert Stan aan de weg terug. Hij is een van de weinige tennissers van zijn generatie die zich kon meten met de Big Three.”

Thiem opnieuw op niveau

Ook Thiem komt terug van ver. “Na twee finales op Roland Garros (2018 en 2019, n.v.d.r.), een finale op de Australian Open in 2020 en zijn overwinning op de US Open in datzelfde jaar, leek Dominic definitief toegetreden te zijn tot het kransje absolute toptennissers. Helaas kreeg hij te kampen met een polsblessure die hem negen maanden van het veld weghield.”

“Dit jaar zien we hem terug naar zijn beste niveau toegroeien”, weet Norman, “met recent nog een halve finale in Gstaad (Zwitserland, ATP 250). Vergeet niet dat Dominic nog altijd maar 29 jaar is en al 17 ATP-enkeltitels won.”

Officieel nog geen Belgische namen

Officieel werden er nog geen Belgische spelers aangekondigd, al wordt verwacht dat David Goffin (ATP-62) en Zizou Bergs (ATP-154) hoogstwaarschijnlijk al van de partij zullen zijn.

“We kijken er naar uit om binnenkort de eerste Belgische namen bekend te kunnen maken voor het tornooi”, laat Norman nog weten. “Ook wat Belgen betreft, willen we opnieuw uitpakken met een sterk deelnemersveld.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws