Home » European Open » #EuropeanOpen round-up dag 2: Spanning alom & Bemelmans wint dramamatch

#EuropeanOpen round-up dag 2: Spanning alom & Bemelmans wint dramamatch

#EuropeanOpen round-up dag 2: Spanning alom & Bemelmans wint dramamatch

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de tweede dag van de European Open in Antwerpen (ATP 250; € 589 185) werden de kwalificaties afgewerkt en stonden de eerste partijen uit de eerste ronde van het enkel- en dubbelspel op het programma. Voor de Belgen was Ruben Bemelmans (ATP-98) uitgekozen om de hoop van de natie te dragen.

De kwalificaties

Stefanos Tsitsipas - © Philippe Buissin (Imagellan)
Stefanos Tsitsipas – © Philippe Buissin (Imagellan)

Dag twee startte in Antwerpen met de vier laatste kwalificatiematchen. Vasek Pospisil (ATP-104), Stefanos Tsitsipas (ATP-122), Stefano Travaglia (ATP-131), Sebastian Ofner (ATP-135), Bernard Tomic (ATP-144), Mathias Bourgue (ATP-148), Kenny De Schepper (ATP-155) en Aldin Setkic (ATP-165) maakten daarin allemaal nog kans om zich te plaatsen voor de hoofdtabel. In de eerste matchen op dinsdag waren het de underdogs die met de overwinning gingen lopen. Travaglia – de killer van Kimmer Coppejans (ATP-282) – schakelde eerste reekshoofd Pospisil uit in drie sets: 3-6, 6-3 en 6-4. Setkic ontdeed zich op zijn beurt van een ietwat ongeïnteresseerd uitziende Tomic, het zevende reekshoofd, met 7-6 (3) en 7-5. De Schepper en Tsitsipas vervoegden hen later op de dag nog op de hoofdtabel. De Schepper versloeg Bourgue, die zondag nog te sterk bleek voor Arthur De Greef (ATP-150) met twee keer 6-4. Op Court 1 kon Tsitsipas, die zondag Zizou Bergs (ATP-1074) uitschakelde, Ofner te baas met 6-7 (7), 6-4 en 6-4.

Stefano Travaglia - © Philippe Buissin (Imagellan)
Stefano Travaglia – © Philippe Buissin (Imagellan)

Hoofdtabel

Op de hoofdtabel maakten de gladiatoren het zo mogelijk nog wat spannender. In een ware kaskraker moest Ivo Karlovic (ATP-51) tot het uiterste gaan tegen een ontketende Guido Pella (ATP-64). Nadat hij in de tiebreak van de derde set enkele wedstrijdpunten weg kon serveren, was het uiteindelijk toch raak voor de boomlange Kroaat: 3-6, 7-5 en 7-6 (10). Ook Sergiy Stakhovsky (ATP-102) wist zich voor de tweede ronde te plaatsen. Hoewel hij maar twee sets nodig had, waren het ook twee fel bevochte sets tegen Jared Donaldson (ATP-52): 7-6 (4) en 6-4. In de derde partij van de hoofdtabel stonden Julien Benneteau (ATP-93) en Nikoloz Basilashvili (ATP-55) tegenover elkaar. Een spannende eerste set kon Benneteau met 6-4 pakken. Met een blessure die Basilashvili overhield aan een lelijke val tijdens de partij, kon de Georgiër na dat setverlies niet meer verder en moest hij de tweede ronde aan Benneteau laten.

Ivo Karlovic - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Ivo Karlovic – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Om de dag af te ronden stond er nog een geanimeerde dubbel op het programma tussen de tandem Fabrice Martin (ATP D-34) en Edouard Roger-Vasselin (ATP D-26), de vierde reekshoofden, en Roman Jebavy (ATP D-55) en Matwe Middelkoop (ATP D-35). Hoewel de supporters in grote getallen het Center Court al verlaten hadden, vielen er toch heel wat spektakelrijke punten te zien. Uiteindelijk waren het Martin en Roger-Vasselin die aan het langste eind trokken met 6-4 en 6-4.

Ruben Bemelmans - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Ruben Bemelmans – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Alle toeschouwers keken echter uit naar de partij net voor dat dubbelspel, namelijk die van de Belgische hoop op dag twee: Ruben Bemelmans (ATP-98). Hij nam het op Center Court op tegen de Duitser Peter Gojowczyk (ATP-68). Een wisselvallige Bemel moest de eerste set met 4-6 aan Gojowczyk laten. Bemelmans krikte zijn niveau daarna op en pakte de tweede set in de tiebreak: 7-6 (5). Ook de derde set leek in de tiebreak naar Bemelmans te gaan, tot Gojowczyk bij 6-2 op de grond viel en niet meer verder kon door krampen aan zijn linkerkuit. Het bleef lang onduidelijk of Bemelmans won door opgave of als gevolg van een strafpunt door een tweede time violation. Officieel werd het de tweede optie, een sanctie voor een tweede keer tijd te rekken, maar het resultaat blijft hetzelfde: Bemelmans zorgde voor de eerste Belgische overwinning op de tweede editie van de European Open.

Peter Gojowczyk - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Peter Gojowczyk – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Pedalo

Naast het tennis was er op maandag ook nog de ‘European Open Pedalo Cup‘ waarin David Goffin (ATP-10) en Steve Darcis (ATP-65) het onder leiding van Johan Van Herck in een wedstrijdje waterfietsen opnamen tegen een Frans duo. De Belgen wonnen overtuigend en zakken zo – naar eigen zeggen – volgende maand met het mentale voordeel af naar Rijsel voor de finale van de Davis Cup.

David Goffin & Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
David Goffin & Steve Darcis – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

[alert type=”info” title=”Resultaten Belgen Dag 2″]

R1: Ruben Bemelmans def. Peter Gojowczyk (GER) 4-6 7-6 (5) 7-6 (2)[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws