Kimmer Coppejans (ATP-277) zal er komend weekend niet bij zijn op de Davis Cup-ontmoeting met Hongarije. Hij weigerde de selectie en dat viel Johan Van Herck zwaar. Exclusief bij Tennisplaza verklaart hij zijn keuze.

Van Herck reageerde eerder deze week fel op de weigering van Coppejans (en Arthur De Greef (ATP-189), nvdr.) voor het Davis Cup-duel tegen Hongarije. Aan onze redactie legt Coppejans uit waarom hij die beslissing maakte.

“Mijn planning lag al een tijdje vast. Ik startte het jaar met een nieuw entourage. Ik word nu begeleid door hoofdcoach Mike Lynch, Carl Maes en mijn broer Olivier Coppejans. Mike is een Australische coach met wie ik reeds in het begin van mij carrière samenwerkte, wij kennen elkaar dus door en door. ”

“Mike is coach in Oostende en kan niet steeds met mij mee op toernooi. Hij had nu echter een trip naar zijn familie in Australië gepland, en zo zou hij samen met mij de toernooien van Burnie en Launcheston afwerken”, vertelt de Belg verder. “De plannen waren gemaakt en de tickets reeds geboekt. De moeilijke beslissing om mijn selectie te weigeren, maakte ik niet alleen, maar samen met heel mijn team. Afgelopen week deelde ik mijn besluit mee aan Johan, die Zizou Bergs (ATP-963) begeleidde tijdens het toernooi van Antalya. We hadden een lang gesprek en ook Carl probeerde mijn beslissing nog te verdedigen bij hem.”

Vertrouwen

“Voor mij is het nu vooral belangrijk om vertrouwen op te doen, na een lastig seizoen vorig jaar. Mijn ranking was het afgelopen jaar in vrije val, maar eens het vertrouwen terug is, kan ik weer stelselmatig klimmen naar de top.”

“Ik wens de Belgische Davis Cup-ploeg veel succes toe tegen Hongarije en hoopt uiteraard dat ze winnen. Ik zal de ontmoeting op de voet volgen vanuit Australië”, besluit Coppejans.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.