Home » Davis Cup » Van Herck teleurgesteld in Coppejans en De Greef: “Een selectie weigeren doe je niet”

Van Herck teleurgesteld in Coppejans en De Greef: “Een selectie weigeren doe je niet”

Van Herck teleurgesteld in Coppejans en De Greef: “Een selectie weigeren doe je niet”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het rommelt in het Belgische Davis Cup-team. Kapitein Johan Van Herck pikt het niet dat Arthur De Greef (ATP-189) en Kimmer Coppejans (ATP-277) hun selectie voor de ontmoeting met Hongarije weigerden. “Dit zal niet zonder gevolgen blijven”, klinkt het streng.

Dinsdag stelde Van Herck zijn ploeg voor de komende ontmoeting met Hongarije voor. Begin februari zal de kapitein in Luik kunnen rekenen op David Goffin (ATP-7), Ruben Bemelmans (ATP-117), Julien Cagnina (ATP-264) en Joris De Loore (ATP-314). “Steve Darcis (ATP-88) is geblesseerd, Arthur De Greef (ATP-189) en Kimmer Coppejans (ATP-277) hebben hun selectie niet geaccepteerd”, klonk het.

Niet zonder gevolgen

Aan Belga gaf Van Herck meer uitleg over de weigering van De Greef en Coppejans. “Ik heb een lange discussie met Kimmer gehad in Turkije. Hij vindt dat hij momenteel beter toernooien speelt dan aan de Davis Cup deelneemt. Arthur weigerde omwille van persoonlijke redenen, het is dus niet aan mij om daar dieper op in te gaan.”

“Voor mij is dit alleszins een zware teleurstelling. Een selectie weigeren doe je niet en dit zal dan ook niet zonder gevolgen blijven. Ik heb nota genomen van hun beslissing, maar ze zullen de gevolgen moeten dragen. Ik bekijk nu met de federatie hoe dit verder moet.”

Primeur voor Cagnina

Door de weigering van De Greef en Coppejans, krijgt Cagnina voor het eerst zijn plaats in de ploeg. “Hij heeft een goed seizoen achter de rug, vooral op gravel. Dit is een goed moment om hem op te nemen in het team”, besluit Van Herck.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws