Home » ATP » Exit derde en zevende reekshoofd op European Open

Exit derde en zevende reekshoofd op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op donderdag waren er opnieuw een aantal verrassingen op de European Open in Antwerpen (ATP-250). Derde reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-15) en zevende reekshoofd Jan-Lennard Struff (ATP-41) konden de kwartfinale niet bereiken.

In de eerste partij op donderdag stonden zevende reekshoofd Struff en het Amerikaanse jonge talent Frances Tiafoe (ATP-53) tegenover elkaar. Tiafoe serveerde sterk en ging een aantal keer door de opslag van Struff. Na 1 uur en 18 minuten pakte de Amerikaan de zege met 6-3 en 6-4.

Na Struff en Tiafoe was het de beurt aan derde reekshoofd Schwartzman. De kleine Argentijn zette de voorbije jaren knappe prestaties neer op de European Open met onder andere een finaleplaats in 2017 en een plek in de halve finale vorig jaar.

Schwartzman was vrij in de eerste ronde en trof in de tweede ronde de Roemeense kwalificatiespeler Marius Copil (ATP-92). Opslagkanon en hardhitter Copil greep de eerste set met 6-4 waarna Schwartzman de tweede pakte met 7-5. In de derde set maakten de twee spelers er een ware thriller van! Schwartzman redde meerdere matchballen maar ging in de tiebreak uiteindelijk onderuit met 9-7. De Argentijn bleek last te hebben van een rugblessure en gaf daarom ook forfait voor de dubbelmatch later op de dag.

 

Copil boekte zijn plaats bij de laatste vier op zijn verjaardag en kreeg een taart cadeau van de organisatie!

Vijf kwartfinalisten bekend

Eerder werd zesde reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-36) ook al uitgeschakeld. Ondertussen zijn er vijf kwartfinalisten bekend op de European Open: vijfde reekshoofd Guido Pella (ATP-20), Gilles Simon (ATP-47), vierde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-34), Tiafoe en Copil.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden