Op donderdag waren er opnieuw een aantal verrassingen op de European Open in Antwerpen (ATP-250). Derde reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-15) en zevende reekshoofd Jan-Lennard Struff (ATP-41) konden de kwartfinale niet bereiken.

In de eerste partij op donderdag stonden zevende reekshoofd Struff en het Amerikaanse jonge talent Frances Tiafoe (ATP-53) tegenover elkaar. Tiafoe serveerde sterk en ging een aantal keer door de opslag van Struff. Na 1 uur en 18 minuten pakte de Amerikaan de zege met 6-3 en 6-4.

Na Struff en Tiafoe was het de beurt aan derde reekshoofd Schwartzman. De kleine Argentijn zette de voorbije jaren knappe prestaties neer op de European Open met onder andere een finaleplaats in 2017 en een plek in de halve finale vorig jaar.

Schwartzman was vrij in de eerste ronde en trof in de tweede ronde de Roemeense kwalificatiespeler Marius Copil (ATP-92). Opslagkanon en hardhitter Copil greep de eerste set met 6-4 waarna Schwartzman de tweede pakte met 7-5. In de derde set maakten de twee spelers er een ware thriller van! Schwartzman redde meerdere matchballen maar ging in de tiebreak uiteindelijk onderuit met 9-7. De Argentijn bleek last te hebben van een rugblessure en gaf daarom ook forfait voor de dubbelmatch later op de dag.

 

Copil boekte zijn plaats bij de laatste vier op zijn verjaardag en kreeg een taart cadeau van de organisatie!

Vijf kwartfinalisten bekend

Eerder werd zesde reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-36) ook al uitgeschakeld. Ondertussen zijn er vijf kwartfinalisten bekend op de European Open: vijfde reekshoofd Guido Pella (ATP-20), Gilles Simon (ATP-47), vierde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-34), Tiafoe en Copil.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.