Home » Grand Slam » Roland Garros » Federer feliciteert Nadal met evenaring van zijn record: “Je verdient dit”

Federer feliciteert Nadal met evenaring van zijn record: “Je verdient dit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-4) heeft gereageerd op de evenaring van zijn record van meeste grandslamtitels door zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal (ATP-2).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Met zijn dertiende titel op Roland Garros bereikte Nadal een belangrijke mijlpaal. Hij veroverde immers zijn twintigste Grand Slam en komt daarmee op gelijke hoogte met zijn zwiterse rivaal Federer.

Federer herstelt momenteel nog steeds van een blessure maar feliciteerde Nadal op sociale media al wel met zijn historische winst op Roland Garros: “Ik heb altijd heel veel respect gehad voor mijn vriend Rafa als een persoon en als een kampioen. Als mijn grootste rivaal in vele jaren, hebben we elkaar volgens mij ertoe aangezet om betere spelers te worden.”

“Daarom is het voor mij een echte eer om hem te feliciteren met zijn twintigste grandslamoverwinning. Het is echt ongeloofelijk dat hij nu Roland Garros maarliefst dertien keer heeft gewonnen wat één van de grootste prestaties in de sport is. Ik feliciteer ook zijn team want niemand kan dit alleen doen. Ik hoop dat 20 voor ons allebei een stap is in de voortdurende tocht. Proficiat, Rafa. Je verdient dit!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS