Home » Grand Slam » Federer onthult ware reden waarom hij past voor Australian Open

Federer onthult ware reden waarom hij past voor Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-5) zal er dit jaar niet bij zijn op de Australian Open. De Zwitser zei eerder dat hij niet fit genoeg is, maar nu blijken zijn redenen eerder van familiale aard.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Federer gaf aanvankelijk aan dat hij nog niet fit genoeg was na een knieblessure, maar nu blijkt er toch iets anders aan de hand te zijn. Andre Sa, die instaat voor de communicatie met de spelers, kwam met een andere verklaring bij Eurosport.

“Toen ik een maand geleden met Roger sprak, waren er twee opties: met zijn familie in afreizen en in quarantaine gaan, of alleen naar Melbourne komen. In het eerste geval zouden zijn echtgenote Mirka en hun vier kinderen de kamer niet mogen verlaten gedurende veertien dagen. Enkel spelers hebben het recht om te trainen. Mirka ging hiermee niet akkoord”, volgens Sa.

Federer zag het niet zitten om alleen naar Melbourne te komen. “Kerel, ik ben 39 jaar, ik heb vier kinderen en twintig grandslamtoernooien gewonnen. De tijd dat ik mijn familie vijf weken achterliet, ligt ver achter mij”, zou Federer gezegd hebben tegen Sa.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS