Home » ATP » Federer past voor de US Open en brengt slecht nieuws: “Ik moet opnieuw onder het mes en ja, ik ben realistisch over mijn toekomst”

Federer past voor de US Open en brengt slecht nieuws: “Ik moet opnieuw onder het mes en ja, ik ben realistisch over mijn toekomst”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-9) komt dit jaar wellicht niet meer in actie op het circuit. De Zwitser laat in een videoboodschap op Instagram weten dat hij opnieuw een operatie moet ondergaan.

Na zijn kwartfinale op Wimbledon moest Federer noodgedwongen forfait geven voor de Olympische Spelen en de toernooien van Toronto (Canada, ATP 1000) en Cincinnati (Verenigde Staten, ATP 1000). Op Instagram laat hij nu weten dat hij nog vele maanden out zal zijn omwille van een nieuwe operatie.

“Het is niet makkelijk geweest na Wimbledon. Ik heb veel dokters gezien en het verdict is dat ik opnieuw onder het mes moet, want op deze manier kan ik niet verder met mijn knie”, klinkt het een beetje moedeloos.

“Ik wil vooral gezond zijn en hoop nog altijd op één of andere manier de vorm te vinden om terug op de tour te komen, maar ik ben realistisch en weet dat het op mijn leeftijd niet makkelijk is om nog eens een operatie te ondergaan en proberen terug te komen. Mijn revalidatie zal vele weken en maanden duren.”

(lees verder onder de Instagrampost)

Federer, die onlangs 40 werd, liet zich vorige zomer al een derde keer opereren aan zijn knie.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS