Home » Grand Slam » US Open » Ferrer speelde laatste Grand Slam, Müller en Mayer hangen racket aan de haak

Ferrer speelde laatste Grand Slam, Müller en Mayer hangen racket aan de haak

Ferrer speelde laatste Grand Slam, Müller en Mayer hangen racket aan de haak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het was niet het einde waar David Ferrer (ATP-148) op hoopte, hij moest opgeven tegen Rafael Nadal (ATP-1). Gilles Müller (ATP-127) en Florian Mayer (ATP-193) speelden de laatste wedstrijd van hun carrière. 

Voor het eerst in 208 grandslamwedstrijden moest Ferrer de strijd staken. De 36-jarige Spanjaard liet bij aanvang van de US Open weten dat dit zijn laatste Grand Slam zou zijn. Hij wil zijn carrière afsluiten in zijn thuisland in 2019. Ferrer stond een set achter maar leidde met een break in de tweede manche toen hij finaal de handdoek in de ring gooide tegen Nadal.

Einde carrière voor Müller en Mayer

De eerste ronde betekende de laatste wedstrijd voor Müller en Mayer, twee veteranen van het circuit. De 35-jarige Luxemburger Müller ging in vijf zware sets onderuit tegen de jonge Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-121). Het werd 6-7 (2), 7-6 (9), 7-5, 6-7 (6) en 2-6 na 4 uur en 16 minuten. Müller boekte pas in de herfst van zijn carrière zijn grootste successen. Hij won op zijn 33e zijn allereerste ATP-titel en bereikte dat jaar zijn hoogste ranking op de 21e plaats. Hij schreef twee titels op zijn naam en won vorig jaar nog in een epische strijd van Nadal op Wimbledon.

“Ik voelde twee verschillende dingen. Vooreerst was ik een beetje triest omdat het er nu opzit. Ik maakte bijna 20 jaar deel uit van dit circuit. Maar ik ben erg blij en kijk uit naar het normale leven, als je dat zo kan noemen, en om gewoon thuis te zijn met mijn familie”, aldus Müller.

Mayer ging in vier sets onderuit tegen Borna Coric (ATP-20) met 2-6, 2-6, 7-5 en 4-6. De 34-jarige Duitser won ook pas twee jaar geleden zijn eerste titel op het ATP-circuit als nummer 192 van de wereld. Ook hij won twee titels in zijn carrière.

“Ik ben erg trots op mijn carrière, het was een geweldige reis en ik heb erg goede herinneringen”, vertelde Mayer.

“De zomer was erg intens, ik speelde zoveel toernooien. Nu heb ik tijd om te kalmeren, te rusten en na te denken over wat nog komen zal.”

koen

koen

Meer nieuws