Home » Rising Stars Tennis Tour » Finale voor Cagnina in De Haan

Finale voor Cagnina in De Haan

Finale voor Cagnina in De Haan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-313) en Maxime Tabatruong (ATP-494) spelen straks om 15 uur de finale van het toernooi in De Haan.

De eerste halve finale ging tussen het tweede reekshoofd Sam Barry uit Ierland en het vierde reekshoofd Maxime Tabatruong uit Frankrijk. In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, maar de Ier kon de set naar zich toetrekken met 7-5. In de tweede set dicteerde de Fransman het spel en won met 6-2. De derde set kende een spannend verloop en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Na drie uur spelen kon de Fransman juichen en haalde hij het met 7-3 in de tiebreak.

Nadien was er het duel tussen onze landgenoot Cagnina en het derde reekshoofd Deiton Baughman uit de Verenigde Staten. De Amerikaan startte sterk en liep uit tot 3-0 en 4-1. Cagnina knokte zich terug in de wedstrijd en kon een tiebreak uit de brand slepen. Daarin was de Belg de betere met 7-4. In de tweede set kwam Cagnina niet meer in de problemen en haalde hij het vlot met 6-2.

Cagnina en Tabatruong speelden nooit eerder tegen elkaar. Vorige week bereikte de Fransman de finale van het Futurestoernooi van Binche, maar moest hij het onderspit delven tegen de Duitser Marvin Netuschil.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws