Elise Mertens (WTA-20) heeft de finale bereikt van de Samsung Open in Lugano (Zwitserland, $ 250 000). Ze won in de halve finale van Vera Lapko (WTA-130).

Door het slechte weer aan het begin van de week werd de programmatie danig in de war gestuurd. Eerder vandaag moest Mertens al haar wedstrijd in de kwartfinale afwerken. In haar tweede wedstrijd van de dag stond de finaleplaats op het spel. In de halve finale speelde ze voor het eerst in haar carrière tegen Lapko die eerder vandaag won van Kirsten Flipkens (WTA-74).

De Limburgse begon uitstekend aan haar partij tegen de Wit-Russische Lapko. Ze liet slechts enkele punten op haar eigen opslag vallen en nam overtuigend de leiding. De tweede manche was een ander verhaal waar het niveau sterk terugviel. Mertens won geen enkel opslagspelletje en moest de set dan ook aan Lapko laten.

Opnieuw van een achterstand naar de overwinning

De Belgische herpakte zich en kwam al vroeg in de beslissende set op een break voorsprong. Die voorsprong gaf ze echter uit handen en kwam zelfs op een break achterstand. Net als in de vorige wedstrijd wist ze die achterstand weer goed te maken en greep uiteindelijk haar kans op de opslag van de Wit-Russische. Met het tweede wedstrijdpunt was het raak. Het werd 6-1, 4-6 en 6-4. In de finale speelt ze tegen Aryna Sabalenka (WTA-61) of thuisspeelster Stefanie Vögele (WTA-119).

Mertens speelt zondag haar tweede WTA-finale van het jaar, de vierde in haar carrière. Eerder dit jaar won ze al het WTA-toernooi van Hobart (Australië, $ 250 000).

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.