Home » Geen categorie » Flipkens en Ivanovic door het oog van de naald naar kwartfinale

Flipkens en Ivanovic door het oog van de naald naar kwartfinale

Flipkens en Ivanovic door het oog van de naald naar kwartfinale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens en Ana Ivanovic hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het dubbelspel in Auckland. Het kostte hen wel bloed, zweet en tranen, maar hun eerste overwinning van het seizoen 2014 is een feit.

Kirsten Flipkens en Ana Ivanovic kunnen het goed met elkaar vinden, dat werd enkele weken geleden al duidelijk op de Kim Clijsters Invitational. En daar willen ze in Nieuw-Zeeland graag een vervolg aan breiden en dus beslisten ze om samen te dubbelen. De organisatie zag dat graag gebeuren en gaf het duo dan ook maar wat graag een wildcard.

“De zon schijnt opnieuw, en we zijn klaar voor onze eerste ronde van het dubbelspel! #LetsGo”

Kirsten Flipkens & Ana Ivanovic (Ⓒ Instagram Ana Ivanovic (http://instagram.com/anaivanovic))

In de eerste ronde moesten ze het opnemen tegen het Amerikaans-Tsjechische duo Falconi-Hrdinova. In een spannende eerste set kwamen Flipkens en Ivanovic net iets te kort en moesten ze met een break achterstand de set aan hun tegenstanders laten. In de tweede set had het Belgisch-Servische duo dan weer de bovenhand: 6-3.

En dus moest er een supertiebreak aan te pas komen om te bepalen wie naar de kwartfinale mocht. Daarin zag het er lang slecht uit voor Flipkens en Ivanovic die heel de tijd achter de feiten aan holden. Bij 8-9 keken ze zelfs tegen een matchpunt aan, maar daarna schakelden ze een versnelling hoger. Ze wonnen drie punten op rij en konden dus bij 11-9 juichen. In de kwartfinale komen ze uit tegen of de derde reekshoofden of tegen een Spaans duo.

Kirsten Flipkens treedt – net als Yanina Wickmayer – ook nog aan in het enkelspel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws